תבשיל כרוב סגול וצימוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כרובים אדומים חצויים לאורך שורש הכרוב לא מפרידים את השורש שמחזיק את כול העלים
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס צימוקים
- מלח לפי טעם
- 4 כפות שמן תירס
- לא מוסיפים פלפל!
אופן ההכנה
- 1. על מחבת עם שמן תירס מאדים קלות את הבצל הקצוץ. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עוד כחצי דקה.
- 2. מוסיפים את ראשי הכרוב החצויים, מכסים במים עד גובה הכרוב ומוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד הצימוקים).
- 3. מביאים לרתיחה מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך הכרוב. מוסיפים את הצימוקים ומבשלים עוד רבע שעה.