ברד-פודינג: מאפה קישואים בצל ולחם
נותנים ללחם הישן לספוג חלב הרבה לפני האפייה, כדי שהמאפה כולו לא יתייבש בהמשך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות (2-4 יחידות) קישואים, פרוסים לטבעות דקות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 6 פרוסות חלה או לחם, או 3 לחמניות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- צרור בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והחלק הירוק)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר 10%, 15% או 32%)
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מפזרים את הבצל והקישואים בתבנית, יוצקים שמן זית, ממליחים, מפלפלים ואופים 15 דקות לריכוך והזהבה.
- 3. טובלים את פרוסות החלה בחלב ומשבצים אותן בין הקישואים בתבנית.
- 4. מערבבים שמנת עם ביצים, מלח, פלפל ומוסקט. יוצקים מעל לכל ואופים 20 דקות, עד שהכל זהוב ומבעבע. מגישים חם.