וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביצה מושלמת עם פורטבלו

חולמים על ארוחת בוקר מושלמת עם הביצה המושלמת? תומר ניב, מ"המטבח של רמה" הבלתי נשכחת שבנטף, חולק עמכם את המתכון שיגרום לכם לחכות כל הלילה שהשמש כבר תעלה.

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה

"ביצה מושלמת" על פטריית פורטובלו אפויה, המטבח של רמה. דניאל אליסטר
"ביצה מושלמת" על פטריית פורטובלו אפויה, המטבח של רמה

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 1 פטריית פורטבלו
  • 50 גרם גבינת עיזים צעירה
  • כף פסטו כוסברה
  • ביצה אחת
  • 5 עלי חמציץ

אופן ההכנה

  • 1. קוטמים את גבעול פטריית הפורטבלו ומקלפים אותה בעדינות. מזלפים בנדיבות שמן זית על צדה הפנימי של הפטרייה.
  • 2. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.
  • 3. חותכים את גבינת העיזים לצורת דיסקית, ומניחים על הפטרייה לאחר האפייה. מנקדים את הגבינה במעט פסטו כוסברה.
  • 4. מטפלים בביצה: במטבח של רמה אנחנו מבשלים ביצים במכשיר מיוחד, המאפשר לנו להביא את הביצה לטמפרטורה של 67 מעלות. בבית אפשר לבשל את הביצה כפי שמבשלים ביצה קשה, אך משאירים אותה רק 8 דקות במים רותחים, ומקבלים תוצאה דומה.
  • 5. חוצים את הביצה, מסדרים אותה ליד הפטרייה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully