כרוב ניצנים עם כדורי מוצרלה ועגבניות שרי, אפויים בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 400 גרם כרוב ניצנים חלוט (10 דקות) במים עם חצי כפית מלח
- 200 גרם עגבניות שרי שלמות
- 200 גרם כדורי מוצרלה חצויים במים (רצוי באפלו)
- חצי כפית מלח גרוס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 10 עלי בזיליקום קצוצים
- 5 עלי מרווה חתוכים גס
- חצי כוס שמן זית טהור
- קורט אגוז מוסקט טחון
- חצי לימון לסחיטה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את הכרוב, שמן הזית, המרווה והתבלינים (למעט הבזיליקום) ומעסים את הכרוב עד שהוא סופח את השמן והתבלינים. מעבירים לתבנית וצולים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את עגבניות השרי וכדורי המוצרלה החצויים ולערבב. אופים למשך 8 דקות נוספות.
- 3. מעבירים לצלחת הגשה. סוחטים מעל את הלימון ומוסיפים את הבזיליקום.