וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פטריות יער

השף ארז קומורובסקי אוסף פטריות מהגינה שלו, ומכין מהן מעדן איטלקי קלאסי - ריזוטו עשיר, שריחו משכר וטעמו כבד בזכות הפטריות הנפלאות.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

ריזוטו פורטובלו של ארז קומורובסקי. דניאל לילה
ריזוטו פורטובלו של ארז קומורובסקי

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • ½ קילו אורז עגול
  • 100 גרם חמאה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • ¼ 1 כוסות יין לבן יבש
  • 1 ליטר ציר עוף מסונן (שבושל קודם לכן עם רגלי הפטריות, כך שהציר ספג כבר את טעמן)
  • 2 סלסילות פטריות יער מנוקות היטב
  • 3 שיני שום
  • מרווה
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח
  • ¾ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 75 גרם גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שטוח עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית, ממיסים 50 גרם חמאה ומוסיפים את האורז (כשהוא אינו שטוף). מערבבים עד שכל גרגר אורז עטוף בשומן שנוצר בסיר.
  • 2. מוסיפים את היין הלבן, ממשיכים לערבב בכף עץ ומחכים עד שהאורז "ישתה" את היין.
  • 3. מוסיפים לאט לאט את ציר העוף המסונן (מוסיפים באיטיות את הנוזלים לפי קצב התפיחה של האורז, מצקת אחר מצקת, תוך כדי בחישה מתמדת. משך הבישול הכללי הוא 22 דקות).
  • 4. למחבת ברזל מחוממת היטב מוסיפים מעט שמן זית, ובמשך 2-3 דקות מקפיצים את הפטריות המנוקות (ניתן לנקות בנייר מהחול והלכלוך, אך לא רצוי לשטוף). מוסיפים 3 שיני שום פרוסות דק, מספר עלי מרווה קצוצים, מלח ופלפל לבן גרוס דק (לפי הטעם).
  • 5. כשהאורז כמעט מוכן, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב.
  • 6. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק, הגבינה, ועוד 50 גרם לפחות של חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
  • 7. מורידים מהאש, מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully