- 1. בסיר שטוח עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית, ממיסים 50 גרם חמאה ומוסיפים את האורז (כשהוא אינו שטוף). מערבבים עד שכל גרגר אורז עטוף בשומן שנוצר בסיר.
-
- 2. מוסיפים את היין הלבן, ממשיכים לערבב בכף עץ ומחכים עד שהאורז "ישתה" את היין.
-
- 3. מוסיפים לאט לאט את ציר העוף המסונן (מוסיפים באיטיות את הנוזלים לפי קצב התפיחה של האורז, מצקת אחר מצקת, תוך כדי בחישה מתמדת. משך הבישול הכללי הוא 22 דקות).
-
- 4. למחבת ברזל מחוממת היטב מוסיפים מעט שמן זית, ובמשך 2-3 דקות מקפיצים את הפטריות המנוקות (ניתן לנקות בנייר מהחול והלכלוך, אך לא רצוי לשטוף). מוסיפים 3 שיני שום פרוסות דק, מספר עלי מרווה קצוצים, מלח ופלפל לבן גרוס דק (לפי הטעם).
-
- 5. כשהאורז כמעט מוכן, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב.
-
- 6. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק, הגבינה, ועוד 50 גרם לפחות של חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
-
- 7. מורידים מהאש, מערבבים ומגישים.