- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות עם גריל עליון.
-
- 2. מניחים את הסופגניות בתבנית שרופדה בנייר אפייה. בעזרת מברשת מורחים בנדיבות את הסופגניות החתוכות בחמאה מומסת. מפזרים מעל אבקת סוכר.
-
- 3. מכניסים לתנור עד שהסופגניות מגיעות לצבע זהוב כהה (כ-8-10 דקות).
-
- 4. במקביל מבשלים במחבת את הסוכר עם המים. בסיר נפרד מחממים את השמנת.
-
- 5. כשהסוכר במחבת מתקרמל, מוסיפים את השמנת ונותנים לתערובת להתבשל עוד דקה-שתיים, עד שאין גושים. מוסיפים לקרמל את פרוסות הבננה ומקרמלים דקה-שתיים.
-
- 6. מסדרים בצלחת את הוופל, מניחים מעל את הבננות המקורמלות, ומוסיפים ליד כדור גלידת וניל.