וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ופל סופגניה, בננות מקורמלות וגלידה

במתכון הזה מתפקדת הסופגניה ממש כמו ופל בלגי, עם בננות מקורמלות מעליה וגלידת וניל לצדה

מתכון מאת: נעמה שטייר, מערכת וואלה

ופל סופגניה, בננות מקורמלות וגלידה. אפיק גבאי
ופל סופגניה, בננות מקורמלות וגלידה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 סופגניות חתוכות לריבועים, ללא החלק החיצוני המטוגן
  • מעט חמאה מומסת
  • אבקת סוכר
  • 4 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות עבות
  • 200 גרם סוכר
  • 2 כפות מים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • גלידת וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות עם גריל עליון.
  • 2. מניחים את הסופגניות בתבנית שרופדה בנייר אפייה. בעזרת מברשת מורחים בנדיבות את הסופגניות החתוכות בחמאה מומסת. מפזרים מעל אבקת סוכר.
  • 3. מכניסים לתנור עד שהסופגניות מגיעות לצבע זהוב כהה (כ-8-10 דקות).
  • 4. במקביל מבשלים במחבת את הסוכר עם המים. בסיר נפרד מחממים את השמנת.
  • 5. כשהסוכר במחבת מתקרמל, מוסיפים את השמנת ונותנים לתערובת להתבשל עוד דקה-שתיים, עד שאין גושים. מוסיפים לקרמל את פרוסות הבננה ומקרמלים דקה-שתיים.
  • 6. מסדרים בצלחת את הוופל, מניחים מעל את הבננות המקורמלות, ומוסיפים ליד כדור גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully