הסחלבה של שגב
משהו שבין משקה לקינוח, הכי עממי, הכי חמוד והכי פשוט להכנה. תוסיפו לסחלב קצת שערות חלבה או חלבה מגוררת, ותקבלו משקה עשיר יותר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 3 כוסות חלב
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- כפית מחוקה אבקת קינמון
- 3 כפות שערות חלבה או חלבה מגוררת
- לתערובת הקישוט בהגשה:
- 3 כפות קוקוס טחון
- 3 כפות פיסטוקים גרוסים
- 4 כפות בננות מיובשות ומרוסקות
- 3 כפות צימוקים
אופן ההכנה
- 1. יוצקים לסיר את החלב והשמנת, מוסיפים את הקורנפלור והסוכר, מערבבים ומרתיחים.
- 2. מנמיכים את האש ומוסיפים אבקת קינמון וחלבה. ממשיכים לבחוש כל הזמן. טועמים, ואם חסרה מתיקות, אפשר להוסיף מעט סוכר או חלבה.
- 3. מסירים מהאש ומעבירים לכלי הגשה. מעל כל מנה מפזרים בנדיבות מתערובת הקוקוס-פיסטוק-בננות. מגישים עם כפיות ארוכות.