סלט תמנונים חם
בישראל התמנונים עוד לא הפכו ללהיט כמו למשל ברחובות ברצלונה, אבל זה רק בגלל הכשרות וקיבעון מחשבתי. השף דיוויד פרנקל עושה לכם תיקון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 300 גרם תמנון מבושל
- 2 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות בגודל 2.52.5X ס"מ
- 10 זיתים שחורים מגולענים
- 6 עגבניות שרי חצויות
- ½ בצל סגול פרוס דק
- 1 כף לימון כבוש קצוץ דק
- 2 כפות יוגורט צאן
- 8 עלי בזיליקום
- ¼ כפית סומאק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת כבדה ועליה מקפיצים את התמנון עם שמן הזית ותפוחי האדמה. צורבים היטב מכל הצדדים, עד להשחמה.
- 2. מוסיפים את הבצל,עגבניות השרי, הבזיליקום והזיתים, ומקפיצים 10 שניות נוספות במחבת.
- 3. מוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים ומעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בסומאק ומגישים עם יוגורט.