סלט תמנונים חם

בישראל התמנונים עוד לא הפכו ללהיט כמו למשל ברחובות ברצלונה, אבל זה רק בגלל הכשרות וקיבעון מחשבתי. השף דיוויד פרנקל עושה לכם תיקון.

מתכון מאת: דיוויד פרנקל, מערכת וואלה!
מנות תמנונים

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 300 גרם תמנון מבושל
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות בגודל 2.52.5X ס"מ
  • 10 זיתים שחורים מגולענים
  • 6 עגבניות שרי חצויות
  • ½ בצל סגול פרוס דק
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ דק
  • 2 כפות יוגורט צאן
  • 8 עלי בזיליקום
  • ¼ כפית סומאק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת כבדה ועליה מקפיצים את התמנון עם שמן הזית ותפוחי האדמה. צורבים היטב מכל הצדדים, עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים את הבצל,עגבניות השרי, הבזיליקום והזיתים, ומקפיצים 10 שניות נוספות במחבת.
  • 3. מוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים ומעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בסומאק ומגישים עם יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully