- לבצק:
- 1. להכנת הטורט: משמנים את דפנותיה של תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ. מרפדים את הבסיס בעיגול של נייר אפייה. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 2. מניחים את החלבונים בקערה גדולה, ובעזרת מיקסר מקציפים במהירות בינונית-גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מוצק ומבריק.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את השמן עם החלמונים. יוצקים את התערובת לקציפה, ומקפלים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. מוסיפים את הקמח והאגוזים בתנועת קיפול, עד שמתקבלת מסה אחידה, ללא גושים.
-
- 5. יוצקים את הבלילה לתבנית, עד לגובה של כס"מ מהשוליים.
-
- 6. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
-
- 7. מפרידים את העוגה מהדפנות בעזרת סכין, ומשחררים מהתבנית. הופכים על רשת צינון ומסירים את נייר האפייה.
-
- 8. להכנת מילוי וציפוי הקרם: מכניסים לקערה גדולה את שברי השוקולד הלבן עם אבקת הקפה.
-
- 9. מוזגים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 10. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר 3-4 שעות.
-
- 11. מקציפים את התערובת במיקסר במהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבל קרם יציב.
-
- 12. ההרכבה: חוצים את העוגה לרוחב, לשני חצאים שווים.
-
- 13. בעזרת מרית או סכין מריחה יוצקים כ-2/3 מהקרם במרכז אחד החצאים, ומורחים לשכבה אחידה. בזהירות רבה מניחים את מעל את החצי השני של הטורט, כמו סנדוויץ'. בעזרת מרית מריחה מצפים את העוגה עם הקרם שנותר.
-
- 14. זורים מעל שוקולד מגורר, ומצננים במקרר כ- ½ שעה לפני ההגשה.