וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד אגוזים

מתכון של אבי לוי מקונדיטוריית Cake art

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

עוגת שוקולד אגוזים של קונדיטוריית קייק ארט. באדיבות קייק ארט יחסי ציבור,
עוגת שוקולד אגוזים של קונדיטוריית קייק ארט/באדיבות קייק ארט יחסי ציבור

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה שקוטרה 24-26 ס"מ:
  • לבצק הטורט:
  • 7 חלבונים
  • 5 חלמונים
  • 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק
  • 60 גרם (7 כפות) קמח לבן
  • חומרים לציפוי העוגה:
  • ½ ליטר שמנת מתוקה (38% שומן)
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור גס
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • חומרים לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד מריר, מגורד

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. להכנת הטורט: משמנים את דפנותיה של תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ. מרפדים את הבסיס בעיגול של נייר אפייה. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מניחים את החלבונים בקערה גדולה, ובעזרת מיקסר מקציפים במהירות בינונית-גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מוצק ומבריק.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את השמן עם החלמונים. יוצקים את התערובת לקציפה, ומקפלים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מוסיפים את הקמח והאגוזים בתנועת קיפול, עד שמתקבלת מסה אחידה, ללא גושים.
  • 5. יוצקים את הבלילה לתבנית, עד לגובה של כס"מ מהשוליים.
  • 6. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • 7. מפרידים את העוגה מהדפנות בעזרת סכין, ומשחררים מהתבנית. הופכים על רשת צינון ומסירים את נייר האפייה.
  • 8. להכנת מילוי וציפוי הקרם: מכניסים לקערה גדולה את שברי השוקולד הלבן עם אבקת הקפה.
  • 9. מוזגים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 10. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר 3-4 שעות.
  • 11. מקציפים את התערובת במיקסר במהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבל קרם יציב.
  • 12. ההרכבה: חוצים את העוגה לרוחב, לשני חצאים שווים.
  • 13. בעזרת מרית או סכין מריחה יוצקים כ-2/3 מהקרם במרכז אחד החצאים, ומורחים לשכבה אחידה. בזהירות רבה מניחים את מעל את החצי השני של הטורט, כמו סנדוויץ'. בעזרת מרית מריחה מצפים את העוגה עם הקרם שנותר.
  • 14. זורים מעל שוקולד מגורר, ומצננים במקרר כ- ½ שעה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully