מתכונים חמים

עוגת הבננות של קפה 48

מתכון מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה!
  • קל להכנה

עוגת בננות של יונתן בורוביץ מקפה 48 (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למילוי:
  • חלק 1:
  • 225 גרם בננות בשלות מאוד, קלופות
  • 75 גרם שמנת
  • 55 גרם חלב
  • חלק 2:
  • 100 גרם סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 2 גרם מלח דק
  • 3 חלמונים
  • חלק 3:
  • 2 דפי ג'לטין מושרים במי קרח
  • 40 גרם חמאה קרה
  • חלק 4 – הכנת הקצפת:
  • 160 גרם שמנת
  • 160 גרם אבקת סוכר
  • לקראסט:
  • חלק 1:
  • 105 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 65 גרם קקאו
  • 4 גרם מלח
  • 85 גרם חמאה מומסת
  • חלק 2:
  • 260 גרם פירורי קראסט
  • 8 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח דק
  • 14 גרם חמאה קרה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את חומרי המילוי לקערת המיקסר ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
  • 2. מערבבים במיקסר את החומרים, ומוסיפים למסה מספר 1.
  • 3. מעבירים לסיר בינוני, ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה והסמכה. הקורנפלור אומנם שומר על הביצים מבישול יתר, אך עדיין חשוב לערבב כל הזמן.
  • 4. מוסיפים את החמאה ועלי הג'לטין לתערובת החמה, ומערבבים היטב.
  • 5. מצננים במשך חצי שעה.
  • 6. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה.
  • 7. כשהקצפת מוכנה, מקפלים אותה לתוך תערובת קרם הבננות שהתקררה, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  • הקראסט:
  • 1. מכניסים את כל החומרים היבשים אל קערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת עד לקבלת מסה דחוסה.
  • 2. מעבירים את המסה לתבנית שרופדה בנייר אפייה. משטחים את הקראסט ואופים 20 דקות ב-150 מעלות.
  • חלק 2:
  • 1. מכניסים לקערת המיקסר את פירורי הקראסט, סוכר, קקאו, מלח וחמאה, ומערבבים עד לקבלת גוש בצק.
  • 2. מרפדים תבנית בקוטר 28 ס"מ בחצי ס"מ של בצק פירורי הקקאו. מהדקים היטב בעזרת הידיים (מומלץ לעבוד עם כפפות).
  • 3. יוצקים את המילוי ומצננים במקרר שעתיים לפחות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully