- 1. פותחים את יריעת הבצק על משטח עבודה, וחותכים יריעה באורך המשטח שעומד לרשותכם. מורחים שכבה אחידה של ממרח, ומגלגלים משני הצדדים כך שהגלילות ייפגשו במרכז (כמו ספר תורה). מכינים כך את כל הכמות.
-
- 2. מקפיאים את הגלילות 30 דקות, כדי שיהיה קל לצפות ולפרוס אותן. פורסים לעובי של חצי ס"מ - במקרה שרוצים עוגיות אולטרה עדינות ודי שבירות - או לעובי של 1 ס"מ.
-
- 3. מברישים את העוגיות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
-
- 4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בתבנית, במרווח של 2 ס"מ בין העוגיות. אופים עד הזהבה (הזמן המדויק תלוי בעובי). מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות, וממשיכים לייבש את העוגיות עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. השיטה הזו מבטיחה קבלת עוגיות עמידות יותר לאורך זמן.
-
- גיוון:
-
- מברישים בחמאה מומסת, ומפזרים סוכר חום וקינמון.
-
- לגרסאות מלוחות: מצפים בשומשום במקום בסוכר, ומשתמשים במילויים כמו ערבוב של שמן זית, טימין ופרמזן, מילוי פסטו, או ממרח עגבניות מיובשות (כפי שמופיע בתמונה).