לביבות בטטה טבעוניות עם זרעים וגרעינים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-8 לביבות:
- 2 בטטות קלופות ומגורדות בפומפייה
- 50 גרם שיבולת שועל מבושלת
- 150 גרם קינואה מבושלת
- 50 גרם תערובת של זרעים וגרעינים, שומשום, פשתן, דלעת וחמנייה
- חופן בזיליקום טרי קצוץ
- 2 עגבניות טריות קצוצות
- מלח, פלפל
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. אופים בתנור את גרדת הבטטות, בחום של 160 מעלות, כ-10 דקות, לריכוך ראשוני.
- 2. מערבבים בתוך קערה את כל חומרי הגלם, כולל השמן, המלח והפלפל, עד שמתקבלת מסה אחידה וגסה במרקמה.
- 3. צרים לביבות בגודל הרצוי ואופים בתנור, על תבנית שרופדה בנייר אפייה, כ-40 דקות, בחום של 150 מעלות.
- הערה: מומלץ להגיש ליד הלביבות טחינה חריפה וסלט עלים רענן.