את הבטטות מגרדים ואז אופים מהר מהר לריכוך קטן, מערבבים הכול עם שיבולת שועל מבושלת (שעשינו במיקרו, ברור) ועם עוד המון שפע של זרעים טעימים, יוצרים קציצות ואופים בתנור. לא יכולנו לבקש יותר לארוחת ערב מזינה ובריאה והכי חשוב, טעימה.
לביבות בטטה טבעוניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-8 לביבות:
- 2 בטטות קלופות ומגורדות בפומפייה
- 50 גרם שיבולת שועל מבושלת
- 150 גרם קינואה מבושלת
- 50 גרם תערובת של זרעים וגרעינים, שומשום, פשתן, דלעת וחמנייה
- חופן בזיליקום טרי קצוץ
- 2 עגבניות טריות קצוצות
- מלח, פלפל
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. אופים בתנור את גרדת הבטטות, בחום של 160 מעלות, כ-10 דקות, לריכוך ראשוני.
- 2. מערבבים בקערה את כל חומרי הגלם, כולל השמן, המלח והפלפל, עד שמתקבלת מסה אחידה וגסה במרקמה.
- 3. צרים לביבות בגודל הרצוי ואופים בתנור, על תבנית שרופדה בנייר אפייה, כ-40 דקות, בחום של 150 מעלות.
- הערה: מומלץ להגיש ליד הלביבות טחינה חריפה וסלט עלים רענן.