וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישואים ממולאים בבטטות

זו לא רק מנה שנראית נפלא, לא רק מנה שטעימה נורא, אלא גם מנה מזינה מאוד. לצד הקישואים מתלווה סלט נהדר של אטריות אורז וחומוסים, שמחבר הכל יחד.

מתכון מאת: אוהד קורי, מערכת וואלה!

קישוא ממולא בבטטה בטטות בבטטות אורית וולך. אנטולי מיכאלו,
קישוא ממולא בבטטה בטטות בבטטות אורית וולך/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 6 קישואים בינוניים
  • 200 גרם קינואה מבושלת
  • 300 גרם פתיתי שיבולת שועל חלוטים
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
  • 30 גרם אצות וואקמה יבשות, מושרות במים
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית להברשת הקישואים
  • לתוספת:
  • 200 גרם אטריות אורז חום יבשות
  • חופן של גרעיני חומוס מבושלים (אפשר קפואים)

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הקישואים לאורך ומרוקנים את הליבה.
  • 2. מברישים את חצאי הקישואים בשמן זית, וצולים כ-5 דקות, בחום של 250 מעלות.
  • מכינים את המילוי:
  • 1. מטגנים בסיר עם שמן זית את הבטטות, ומוסיפים את הקינואה ושיבולת השועל עם מעט מהמים שבהם הושרו האצות.
  • 2. מוציאים את האצות מהמים, סוחטים אותן, מוסיפים לסיר, ומתבלים עם הסויה, הסילאן, המלח והצ'ילי החריף. מכבים מן האש.
  • 3. ממלאים את הקישואים בבטטות, ומסדרים אותם על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 4. אופים את הקישואים כ–5 דקות נוספות, בחום של 180 מעלות.
  • 5. לתוספת האטריות: חולטים אותן על פי הוראות היצרן, ומסננים.
  • 6. מוסיפים גרגירי חומוס ומעט מן האצות. מערבבים ומתבלים בשמן זית, סויה, סילאן ומלח.
  • 7. מגישים את הקישואים הממולאים בבטטות לצד אטריות האורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully