- 1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
-
- 2. מבשלים את האורז בסיר עם מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מתפרק והופך למחית.
-
- 3. מעבירים את האורז לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
-
- 4. משטחים את האורז על הנייר לשכבה דקה, חלקה ואחידה. מכניסים לתנור ל-4 שעות, עד שהאורז מתייבש לחלוטין.
-
- 5. מכינים בינתיים את הסלט: קוצצים את הגזרים המבושלים ומעבירים לקערה.
-
- 6. מוסיפים את כל חומרי הסלט ומערבבים היטב.
-
- 7. מוציאים את האורז מהתנור. שוברים לחתיכות גדולות יחסית, ומטגנים בשמן עמוק ורותח למספר שניות, עד הזהבה.
-
- 8. מעבירים לנייר סופג.
-
- 9. על כל חתיכת אורז, שמים כף מסלט הגזר. מגישים.