פריכיות אורז מתוצרת עצמית

פריכיות אורז הן מוצר נפלא, גם למי שרוצה לשמור על המשקל, וגם לילדים שיכולים לטרוף עוד ועוד מהן. הפלוס הנוסף שלהן? קל מאוד להכין אותן בבית.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה!
(צילום: בימוי, הפקה וצילום: prima films)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 כוס אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כף מלח
  • לסלט הגזר:
  • 3 גזרים מבושלים (כחצי שעה)
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  • 2. מבשלים את האורז בסיר עם מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מתפרק והופך למחית.
  • 3. מעבירים את האורז לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 4. משטחים את האורז על הנייר לשכבה דקה, חלקה ואחידה. מכניסים לתנור ל-4 שעות, עד שהאורז מתייבש לחלוטין.
  • 5. מכינים בינתיים את הסלט: קוצצים את הגזרים המבושלים ומעבירים לקערה.
  • 6. מוסיפים את כל חומרי הסלט ומערבבים היטב.
  • 7. מוציאים את האורז מהתנור. שוברים לחתיכות גדולות יחסית, ומטגנים בשמן עמוק ורותח למספר שניות, עד הזהבה.
  • 8. מעבירים לנייר סופג.
  • 9. על כל חתיכת אורז, שמים כף מסלט הגזר. מגישים.
  • מתכון של יוסי שטרית לפריכיות אורז וסלט גזר

  • אריסה טריפולטאית

  • סלט "כל העגבניות"

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • סלט אטריות רענן

  • סלט ברוקולי וגרגירי חומוס ברוטב טחינה

  • סלט טונה תאילנדי

  • סלט שעועית איטלקי עם קוביות פולנטה

  • סיר אסאדו וחבושים

  • סלט ישראלי עם פרגיות

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • פויקה בשר בקר ביין

  • סלט מלפפונים ופאקוס עם חיטה

  • כרשה צלויה במחבת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully