וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריכיות אורז מתוצרת עצמית

פריכיות אורז הן מוצר נפלא, גם למי שרוצה לשמור על המשקל, וגם לילדים שיכולים לטרוף עוד ועוד מהן. הפלוס הנוסף שלהן? קל מאוד להכין אותן בבית.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה

בימוי, הפקה וצילום: prima films

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 כוס אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כף מלח
  • לסלט הגזר:
  • 3 גזרים מבושלים (כחצי שעה)
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  • 2. מבשלים את האורז בסיר עם מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מתפרק והופך למחית.
  • 3. מעבירים את האורז לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 4. משטחים את האורז על הנייר לשכבה דקה, חלקה ואחידה. מכניסים לתנור ל-4 שעות, עד שהאורז מתייבש לחלוטין.
  • 5. מכינים בינתיים את הסלט: קוצצים את הגזרים המבושלים ומעבירים לקערה.
  • 6. מוסיפים את כל חומרי הסלט ומערבבים היטב.
  • 7. מוציאים את האורז מהתנור. שוברים לחתיכות גדולות יחסית, ומטגנים בשמן עמוק ורותח למספר שניות, עד הזהבה.
  • 8. מעבירים לנייר סופג.
  • 9. על כל חתיכת אורז, שמים כף מסלט הגזר. מגישים.
  • מתכון של יוסי שטרית לפריכיות אורז וסלט גזר

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • סלט משוויה

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • טבחה בלקרעה

  • אורז כרובית בלי פחמימות

  • סלט עדשים ירוקות וברוקולי

  • ירקות שורש כבושים

  • חציל קלוי עם דובדבנים וטחינה

  • סלט קייל, תירס וכרוב אדום

  • גרגירי חומוס מטוגנים עם כמון

  • סלט תאילנדי

  • מסבחה עדשים אדומות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully