וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירה בלי חלב

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

תוספות עומר מילר. אפיק גבאי
תוספות עומר מילר

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפתם, שטופים היטב
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום שלמות וקלופות
  • מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח, עד לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים חצי שעה, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים, מצננים מעט וקולפים.
  • 2. במקביל יוצקים את שמן הזית לסיר קטן, מחממים על אש נמוכה מאוד, ומבשלים בו את השום כחצי שעה. בסוף התהליך מתקבל שום מתקתק בצבע חום, ללא העוקצנות של השום הטרי.
  • 3. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים יחד עם השמן והשום. מתבלים במלח ופלפל לבן.
  • לגיוון: ניתן להמיר חצי מכמות שמן הזית בשומן אווז מומס (שמאלץ). כמו כן, ניתן לבשל יחד עם תפוחי האדמה גם בצל, ראש סלרי ושורש פטרוזיליה קלופים. מועכים יחד, ומקבלים פירה שורשים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully