- 1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח, עד לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים חצי שעה, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים, מצננים מעט וקולפים.
-
- 2. במקביל יוצקים את שמן הזית לסיר קטן, מחממים על אש נמוכה מאוד, ומבשלים בו את השום כחצי שעה. בסוף התהליך מתקבל שום מתקתק בצבע חום, ללא העוקצנות של השום הטרי.
-
- 3. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים יחד עם השמן והשום. מתבלים במלח ופלפל לבן.
-
- לגיוון: ניתן להמיר חצי מכמות שמן הזית בשומן אווז מומס (שמאלץ). כמו כן, ניתן לבשל יחד עם תפוחי האדמה גם בצל, ראש סלרי ושורש פטרוזיליה קלופים. מועכים יחד, ומקבלים פירה שורשים.