מגדל פירה ופטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בצל קצוץ
- 6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
- 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
- 3 כפות חלב
- 1 כפית אבקת מרק
- מלח, פלפל לטעם
- לרוטב:
- 50 גר' חמאה
- פפריקה מתוקה
- שום כתוש
- 1 שן שום כתושה
- 1/3 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מרככים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם, וקולפים. מועכים למחית, מוסיפים חלב גבינה, מלח.
- 2. ממיסים מעט חמאה במחבת, מטגנים את הבצל. כשמזהיב מוסיפים את השום והפטריות, אבקת המרק והמים. מבשלים עד שהמים מתאדים, מתקנים תיבול.
- 3. ממיסים את חומרי הרוטב ומערבבים.
- 4. מרכיבים המנה ברינג מתכת: שכבת מחית, שכבת פטריות, שכבת מחית ולמעלה עוד קצת פטריות. יוצקים מסביב את החמאה המתובלת.