- 1. מכינים קרמל: בסיר קטן מחממים כוס מים על אש בינונית, ומוסיפים חצי מכמות הסוכר. אחרי שהסוכר נמס, מוסיפים את הסוכר הנותר, וממשיכים לערבב, עד שנוצר קרמל.
-
- 2. מוסיפים לקרמל את השקדים, מערבבים היטב ומצננים.
- 3. אחרי שהכל מתקרר טוחנים את השקדים המקורמלים במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים.
-
- 4. מפזרים את פירורי השקדים המקורמלים על תבנית אפייה, ואופים עד השחמה בחום של 170 מעלות. חותכים למלבנים שווים בגודלם.
-
- 5. מכינים את הקרם: מבשלים את החלב עם הסוכר, עד שהוא רותח.
-
- 6. מערבבים היטב את החלמונים עם קמח תפוחי האדמה, ומזלפים אותם לחלב, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק.
-
- 7. מרכיבים את המנה: חותכים את התותים לפרוסות עבות.
-
- 8. מורחים קרם על דפי השקדים ומסדרים מעל את התותים בצורה חופפת. מניחים מעל עוד דף קרמל שקדים. שוב מורחים קרם, מסדרים מעל תותים, ושוב דף שקדים.
-
- 9. מפזרים מעל הכל אבקת סוכר. אפשר להגיש עם רוטב תותים מרוסקים, ועם עלה נענע מסוכר.