עוגת נפוליאון תות עם דפי שקדים אפויים
עוגת נפוליאון תות (צילום: בן יוסטר)
מחשבון המרות
- 1/2 קילו תותים טריים
- חומרים לדפי שקדים:
- 500 גרם שקדים שלמים
- 500 גרם סוכר
- חומרים לקרם:
- 1 ליטר חלב קוקוס (או חלב רגיל, בגרסה חלבית)
- 5 חלמונים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 מקל וניל, או כפית תמצית וניל
- 1. מכינים קרמל: בסיר קטן מחממים כוס מים על אש בינונית, ומוסיפים חצי מכמות הסוכר. אחרי שהסוכר נמס, מוסיפים את הסוכר הנותר, וממשיכים לערבב, עד שנוצר קרמל.
- 2. מוסיפים לקרמל את השקדים, מערבבים היטב ומצננים.
- 3. אחרי שהכל מתקרר טוחנים את השקדים המקורמלים במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים.
- 4. מפזרים את פירורי השקדים המקורמלים על תבנית אפייה, ואופים עד השחמה בחום של 170 מעלות. חותכים למלבנים שווים בגודלם.
- 5. מכינים את הקרם: מבשלים את החלב עם הסוכר, עד שהוא רותח.
- 6. מערבבים היטב את החלמונים עם קמח תפוחי האדמה, ומזלפים אותם לחלב, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק.
- 7. מרכיבים את המנה: חותכים את התותים לפרוסות עבות.
- 8. מורחים קרם על דפי השקדים ומסדרים מעל את התותים בצורה חופפת. מניחים מעל עוד דף קרמל שקדים. שוב מורחים קרם, מסדרים מעל תותים, ושוב דף שקדים.
- 9. מפזרים מעל הכל אבקת סוכר. אפשר להגיש עם רוטב תותים מרוסקים, ועם עלה נענע מסוכר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה