וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת נפוליאון תות עם דפי שקדים אפויים

מתכון מאת: שלום קדוש, מערכת וואלה

עוגת נפוליאון תות. בן יוסטר,
עוגת נפוליאון תות/בן יוסטר

מצרכים למתכון

  • 1/2 קילו תותים טריים
  • חומרים לדפי שקדים:
  • 500 גרם שקדים שלמים
  • 500 גרם סוכר
  • חומרים לקרם:
  • 1 ליטר חלב קוקוס (או חלב רגיל, בגרסה חלבית)
  • 5 חלמונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 מקל וניל, או כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קרמל: בסיר קטן מחממים כוס מים על אש בינונית, ומוסיפים חצי מכמות הסוכר. אחרי שהסוכר נמס, מוסיפים את הסוכר הנותר, וממשיכים לערבב, עד שנוצר קרמל.
  • 2. מוסיפים לקרמל את השקדים, מערבבים היטב ומצננים.
  • 3. אחרי שהכל מתקרר טוחנים את השקדים המקורמלים במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים.
  • 4. מפזרים את פירורי השקדים המקורמלים על תבנית אפייה, ואופים עד השחמה בחום של 170 מעלות. חותכים למלבנים שווים בגודלם.
  • 5. מכינים את הקרם: מבשלים את החלב עם הסוכר, עד שהוא רותח.
  • 6. מערבבים היטב את החלמונים עם קמח תפוחי האדמה, ומזלפים אותם לחלב, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק.
  • 7. מרכיבים את המנה: חותכים את התותים לפרוסות עבות.
  • 8. מורחים קרם על דפי השקדים ומסדרים מעל את התותים בצורה חופפת. מניחים מעל עוד דף קרמל שקדים. שוב מורחים קרם, מסדרים מעל תותים, ושוב דף שקדים.
  • 9. מפזרים מעל הכל אבקת סוכר. אפשר להגיש עם רוטב תותים מרוסקים, ועם עלה נענע מסוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully