פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת נפוליאון תות עם דפי שקדים אפויים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת נפוליאון תות (יח
      עוגת נפוליאון תות (יח"צ , בן יוסטר)

      מצרכים

      • 1/2 קילו תותים טריים
      • חומרים לדפי שקדים:
      • 500 גרם שקדים שלמים
      • 500 גרם סוכר
      • חומרים לקרם:
      • 1 ליטר חלב קוקוס (או חלב רגיל, בגרסה חלבית)
      • 5 חלמונים
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
      • 1 מקל וניל, או כפית תמצית וניל

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים קרמל: בסיר קטן מחממים כוס מים על אש בינונית, ומוסיפים חצי מכמות הסוכר. אחרי שהסוכר נמס, מוסיפים את הסוכר הנותר, וממשיכים לערבב, עד שנוצר קרמל.
      • 2. מוסיפים לקרמל את השקדים, מערבבים היטב ומצננים.
      • 3. אחרי שהכל מתקרר טוחנים את השקדים המקורמלים במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים.
      • 4. מפזרים את פירורי השקדים המקורמלים על תבנית אפייה, ואופים עד השחמה בחום של 170 מעלות. חותכים למלבנים שווים בגודלם.
      • 5. מכינים את הקרם: מבשלים את החלב עם הסוכר, עד שהוא רותח.
      • 6. מערבבים היטב את החלמונים עם קמח תפוחי האדמה, ומזלפים אותם לחלב, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק.
      • 7. מרכיבים את המנה: חותכים את התותים לפרוסות עבות.
      • 8. מורחים קרם על דפי השקדים ומסדרים מעל את התותים בצורה חופפת. מניחים מעל עוד דף קרמל שקדים. שוב מורחים קרם, מסדרים מעל תותים, ושוב דף שקדים.
      • 9. מפזרים מעל הכל אבקת סוכר. אפשר להגיש עם רוטב תותים מרוסקים, ועם עלה נענע מסוכר.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -