פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תרנגולת שלמה צרובה בשמיר ועראק – ארז קומרובסקי

      משחת השמיר צובעת את העוף בירוק, והעראק מעניק לתרנגולת ניחוח עדין של אניס. גם ילדים יכולים לאכול את העוף הזה, שכן האלכוהול מתנדף בזמן הבישול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תרנגולת שלמה ארז קומרובסקי (יח
      תרנגולת שלמה ארז קומרובסקי (יח"צ , ארז בן שחר הפסח שלנו)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 1 עוף שלם
      • 1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
      • 1 פלפל ירוק חריף
      • 3 כפות עראק
      • 3-4 כפות שמן זית
      • מלח ים גס
      • 15-20 בצלצלים קטנים, קלופים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 2. כותשים יחד את השמיר הקצוץ עם הפלפל הירוק החריף, עד לקבלת משחה. אם יש לכם עלי ומכתש, אפשר ועדיף לעשות זאת בעזרתם. אם לא, גם מעבד מזון יעשה את העבודה.
      • 3. מוסיפים למשחה את שמן הזית והעראק.
      • 4. מורחים את המשחה שהתקבלה על העוף, וגם בתוכו. מפזרים מלח ים גס מעל ובתוך הבטן.
      • 5. מניחים את התרנגולת על גבה. מפזרים סביבה את הבצלצלים. צולים בתנור 1/2 שעה.
      • 6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. הופכים את התרנגולת על צד החזה, וממשיכים לצלות עוד כשעה בערך, עד שהיא מוכנה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -