וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תרנגולת שלמה צרובה בשמיר ועראק – ארז קומרובסקי

משחת השמיר צובעת את העוף בירוק, והעראק מעניק לתרנגולת ניחוח עדין של אניס. גם ילדים יכולים לאכול את העוף הזה, שכן האלכוהול מתנדף בזמן הבישול

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

תרנגולת שלמה ארז קומרובסקי. ארז בן שחר
הפסח שלנו,
תרנגולת שלמה ארז קומרובסקי/ארז בן שחר הפסח שלנו

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 עוף שלם
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות עראק
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ים גס
  • 15-20 בצלצלים קטנים, קלופים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. כותשים יחד את השמיר הקצוץ עם הפלפל הירוק החריף, עד לקבלת משחה. אם יש לכם עלי ומכתש, אפשר ועדיף לעשות זאת בעזרתם. אם לא, גם מעבד מזון יעשה את העבודה.
  • 3. מוסיפים למשחה את שמן הזית והעראק.
  • 4. מורחים את המשחה שהתקבלה על העוף, וגם בתוכו. מפזרים מלח ים גס מעל ובתוך הבטן.
  • 5. מניחים את התרנגולת על גבה. מפזרים סביבה את הבצלצלים. צולים בתנור 1/2 שעה.
  • 6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. הופכים את התרנגולת על צד החזה, וממשיכים לצלות עוד כשעה בערך, עד שהיא מוכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully