תרנגולת שלמה צרובה בשמיר ועראק ארז קומרובסקי
משחת השמיר צובעת את העוף בירוק, והעראק מעניק לתרנגולת ניחוח עדין של אניס. גם ילדים יכולים לאכול את העוף הזה, שכן האלכוהול מתנדף בזמן הבישול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 עוף שלם
- 1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
- 1 פלפל ירוק חריף
- 3 כפות עראק
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח ים גס
- 15-20 בצלצלים קטנים, קלופים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. כותשים יחד את השמיר הקצוץ עם הפלפל הירוק החריף, עד לקבלת משחה. אם יש לכם עלי ומכתש, אפשר ועדיף לעשות זאת בעזרתם. אם לא, גם מעבד מזון יעשה את העבודה.
- 3. מוסיפים למשחה את שמן הזית והעראק.
- 4. מורחים את המשחה שהתקבלה על העוף, וגם בתוכו. מפזרים מלח ים גס מעל ובתוך הבטן.
- 5. מניחים את התרנגולת על גבה. מפזרים סביבה את הבצלצלים. צולים בתנור 1/2 שעה.
- 6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. הופכים את התרנגולת על צד החזה, וממשיכים לצלות עוד כשעה בערך, עד שהיא מוכנה.