צלי עוף וארטישוק ירושלמי בקוקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כרעי עוף מחולקים לשוק וירך
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום חצויות
- 15-12 פקעות ארטישוק ירושלמי
- 4 גזרים חצויים לרוחב ולאורך
- מלח ופלפל שחור גרוס
- צרור קטן של טימין
- קמצוץ חוטי זעפרן (לא חובה) שהושרו במעט מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מכניסים את כל החומרים לשקית קוקי, סוגרים, מערבבים היטב ומניחים בתבנית 5 דקות. חשוב: מחוררים בכמה מקומות לשחרור מבוקר של אדים.
- 3. אופים שעה-שעה ורבע או עד שהעוף זהוב ועשוי. פותחים בזהירות ונזהרים מהאדים.