- 1. שוטפים היטב את האורז ומשאירים במסננת. בינתיים, מחממים שמן קנולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים מים חמים ומתבלים במעט אבקת מרק עוף (אם לא מתביישים), פלפל אנגלי טחון, מעט כורכום ומלח. מביאים לרתיחה.
-
- 2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות, עד שרואים שרוב הנוזלים מתחילים להיספג.
-
- 3. מעבירים ללהבה מאד נמוכה (מומלץ להניח רשת ברזל מתחת לסיר), מכסים ומבשלים עשר דקות. מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות, לפי הצורך.
-
- 4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
-
- 5. משמנים את העוף בשמן קנולה ומתבלים את העוף בפלפל אנגלי ומלח. מעסים את העוף היטב, אם אפשר גם מתחת לעור עד שהוא מצופה כולו.
-
- 6. כשהאורז מוכן מעבירים אותו ואת העוף לשקית קוקי. שכבה של אורז ועליה שכבה של עוף וכן הלאה. סוגרים היטב ומעבירים את השקית הסגורה (לא מחוררים אותה כפי שכתוב על הארוזה) לתבנית עמוקה. יוצקים מים עד לגובה של 4 ס"מ בערך ומפזרים פרוסות לימון.
-
- 7. אופים בתנור במשך שעה בחום של 220 מעלות. מורידים את החום ל180 מעלות, ואופים עוד 3/4 שעה.
-
- 8. מעבירים לכלי הגשה נאה ומפזרים למעלה צנוברים קלויים. (לנו היה רק פיסטוקים טחונים ומסתבר שזה הולך לא רע ביחד).
-
- 9. מגישים את העוף והאורז לשולחן.