עוגת תפוחים, צימוקים וקינמון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 170 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
- 170 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
- 250 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
- 300 גרם (2 כוסות) קמח
- 4 גרם (1/2 כף) סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון
- 4 ביצים
- 330 גרם תפוחים (2-3 תפוחים), מקולפים וחתוכים לפרוסות
- 100 גרם צימוקים
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) מים
אופן ההכנה
- מבשלים את התפוחים:
- בסיר קטן, על אש נמוכה, מבשלים את התפוחים בתוך 100 מ"ל מים, יחד עם 100 גרם צימוקים וכפית קינמון, עד שהתפוחים מתרככים. מקררים לאחר הבישול.
- מכינים את הבלילה:
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את 2 סוגי הסוכר, השמן, הקמח, הסודה לשתייה והקינמון, עד לקבלת מרקם אחיד.
- 2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את התפוחים המבושלים והצימוקים.
- 4. מערבבים היטב עד שהתפוחים והצימוקים נטמעים בבלילה.
- 5. יוצקים לתבניות אינגליש קייק, מחממים תנור ל-145 מעלות, ואופים למשך 40 דקות.