- 1. שופכים את האורז לתוך סיר, מכסים במים ומדליקים את האש. מביאים לרתיחה.
-
- 2. מנמיכים את האש ונותנים לאורז להתבשל קצת מעבר למידת הבישול הרצויה, עד למרקם עיסתי.
-
- 3. מסננים ומעבירים לקערה.
-
- 4. מוסיפים בצל ירוק, כוסברה, למון גראס וג'ינג'ר. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה להתקרר.
-
- 5. חותכים את החצילונים באמצע (לא עד הסוף) וממלאים אותם בזהירות בתערובת האורז.
-
- 6. מניחים במחבת מעט שמן. מקמחים את החצילונים משני הצדדים, מנערים את עודפי הקמח ומתחילים בטיגון.
-
- 7. לאחר 3 דקות בכל צד, כאשר החצילים מקבלים גוון זהוב ויפה מעבירים לנייר סופג ויוצקים את הרוטב.
-
- 8. מסדרים את החצילונים בסיר עם דפנות נמוכות. מערבבים את רכיבי הרוטב ויוצקים על החצילונים. מוסיפים את הפטריות. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
- 9. מבשלים כ-25-30 דקות, מפזרים מעל בצל ירוק וכוסברה ומגישים.