וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילונים ממולאים

החצילונים הקטנים והחמודים שנמצאים בדוכן בשוק פשוט מתחננים שימלאו אותם. הגודל שלהם מבטיח מנות אישיות לכל סועד, המלאות בכל טוב.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה

עריכה, צילום ובימוי: Prima films

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 20 חצילונים
  • 1/2 כוס אורז עגול
  • 3 כפות בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף למון גראס טרי קצוץ דק
  • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קמח
  • לרוטב:
  • רבע כוס סויה
  • רבע כוס מירין
  • כוס ציר ירקות
  • 1 כף סוכר חום
  • לפטריות:
  • 3 פטריות שיטאקי טריות
  • 10 פטריות שימאג'י
  • 8 פטריות ירדן
  • להגשה:
  • בצל ירוק קצוץ
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. שופכים את האורז לתוך סיר, מכסים במים ומדליקים את האש. מביאים לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את האש ונותנים לאורז להתבשל קצת מעבר למידת הבישול הרצויה, עד למרקם עיסתי.
  • 3. מסננים ומעבירים לקערה.
  • 4. מוסיפים בצל ירוק, כוסברה, למון גראס וג'ינג'ר. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה להתקרר.
  • 5. חותכים את החצילונים באמצע (לא עד הסוף) וממלאים אותם בזהירות בתערובת האורז.
  • 6. מניחים במחבת מעט שמן. מקמחים את החצילונים משני הצדדים, מנערים את עודפי הקמח ומתחילים בטיגון.
  • 7. לאחר 3 דקות בכל צד, כאשר החצילים מקבלים גוון זהוב ויפה מעבירים לנייר סופג ויוצקים את הרוטב.
  • 8. מסדרים את החצילונים בסיר עם דפנות נמוכות. מערבבים את רכיבי הרוטב ויוצקים על החצילונים. מוסיפים את הפטריות. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 9. מבשלים כ-25-30 דקות, מפזרים מעל בצל ירוק וכוסברה ומגישים.
  • מתכון לחצילונים ממולאים של יוסי שטרית

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • מדיאס חצילים

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • קדירת עלי כרוב ממולאים

  • מלפוף ממולא

  • סלקים ממולאים אורז ובשר

  • כיסונים במילוי סלק ברוטב יוגורט

  • הממולאים של אמא מרים

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • ממולאים - כרוב ממולא בשר ואורז בקלי קלות

  • פלפלים במילוי בורגול

  • ספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים

  • פלפלים קלויים ממולאים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully