ביסקוטי פירות יבשים, אמרטון ושוקולד קצוץ

עוגיות יבשות, המשלבות טעם מודגש של שקדים, בזכות האמרטו, עם אגוזים, פירות יבשים ושוקולד קצוץ

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה!
מנות טו בשבט

מצרכים

  • לכ-25 עוגיות:
  • 180 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 3-4 כפות אמרטו או ברנדי
  • 400 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם שקדים שלמים, כולל קליפה, קצוצים גס
  • כף צימוקי אוכמניות
  • כף תאנים מיובשות קצוצות
  • כף משמש מיובש קצוץ
  • כף שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר, ומעבדים עד קבלת קרם אחיד.
  • 2. מוסיפים לתערובת ביצה, וכאשר היא נבלעת, מוסיפים את השנייה והשלישית בהדרגה.
  • 3. מוספים את הברנדי או האמרטו, ולאחר מכן את הקמח. מערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הפירות היבשים, השקדים והאגוזים.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-4-5 יחידות, מהם יוצרים גלילים של כ-20-30 ס"מ (תלוי בגודל התבנית).
  • 6. מעבירים את הבצק לשעתיים במקרר.
  • 7. אופים בחום של 160-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב, ומקררים.
  • 8. בעזרת סכין מסור פורסים את הביסקוטי באלכסון, לפרוסות שרוחבן כ-1 ס"מ.
  • 9. מניחים בתבנית האפייה ומייבשים שוב בתנור, במשך כ-30 דקות, בטמפרטורה של 120 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully