ביסקוטי פירות יבשים, אמרטון ושוקולד קצוץ
עוגיות יבשות, המשלבות טעם מודגש של שקדים, בזכות האמרטו, עם אגוזים, פירות יבשים ושוקולד קצוץ
מצרכים
- לכ-25 עוגיות:
- 180 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 3-4 כפות אמרטו או ברנדי
- 400 גרם קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 50 גרם אגוזי לוז
- 50 גרם שקדים שלמים, כולל קליפה, קצוצים גס
- כף צימוקי אוכמניות
- כף תאנים מיובשות קצוצות
- כף משמש מיובש קצוץ
- כף שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
- 1. לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר, ומעבדים עד קבלת קרם אחיד.
- 2. מוסיפים לתערובת ביצה, וכאשר היא נבלעת, מוסיפים את השנייה והשלישית בהדרגה.
- 3. מוספים את הברנדי או האמרטו, ולאחר מכן את הקמח. מערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
- 4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הפירות היבשים, השקדים והאגוזים.
- 5. מחלקים את הבצק ל-4-5 יחידות, מהם יוצרים גלילים של כ-20-30 ס"מ (תלוי בגודל התבנית).
- 6. מעבירים את הבצק לשעתיים במקרר.
- 7. אופים בחום של 160-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב, ומקררים.
- 8. בעזרת סכין מסור פורסים את הביסקוטי באלכסון, לפרוסות שרוחבן כ-1 ס"מ.
- 9. מניחים בתבנית האפייה ומייבשים שוב בתנור, במשך כ-30 דקות, בטמפרטורה של 120 מעלות.