פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביסקוטי פירות יבשים, אמרטון ושוקולד קצוץ

      עוגיות יבשות, המשלבות טעם מודגש של שקדים, בזכות האמרטו, עם אגוזים, פירות יבשים ושוקולד קצוץ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות טו בשבט (אפיק גבאי)
      מנות טו בשבט (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לכ-25 עוגיות:
      • 180 גרם חמאה
      • 200 גרם סוכר
      • 3 ביצים
      • 3-4 כפות אמרטו או ברנדי
      • 400 גרם קמח
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • 50 גרם אגוזי לוז
      • 50 גרם שקדים שלמים, כולל קליפה, קצוצים גס
      • כף צימוקי אוכמניות
      • כף תאנים מיובשות קצוצות
      • כף משמש מיובש קצוץ
      • כף שוקולד מריר קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר, ומעבדים עד קבלת קרם אחיד.
      • 2. מוסיפים לתערובת ביצה, וכאשר היא נבלעת, מוסיפים את השנייה והשלישית בהדרגה.
      • 3. מוספים את הברנדי או האמרטו, ולאחר מכן את הקמח. מערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
      • 4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הפירות היבשים, השקדים והאגוזים.
      • 5. מחלקים את הבצק ל-4-5 יחידות, מהם יוצרים גלילים של כ-20-30 ס"מ (תלוי בגודל התבנית).
      • 6. מעבירים את הבצק לשעתיים במקרר.
      • 7. אופים בחום של 160-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב, ומקררים.
      • 8. בעזרת סכין מסור פורסים את הביסקוטי באלכסון, לפרוסות שרוחבן כ-1 ס"מ.
      • 9. מניחים בתבנית האפייה ומייבשים שוב בתנור, במשך כ-30 דקות, בטמפרטורה של 120 מעלות.

      עוד מתכוני קינוחים

      ביסקוטי פירות יבשים, אמרטון ושוקולד קצוץ
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -