נשיקת לימון עם פירות יבשים
מי אמר שפירות יבשים לא יכולים ללכת עם חמצמצותו המרעננת של הלימון? הקינוח שלפניכם משלב חמצמצות ומתיקות, וגם כמה סוגים של מרקמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקרם לימון:
- ½1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 6 ביצים שלמות
- 250 גרם סוכר
- גרידה מלימון אחד
- תערובת של פירות יבשים: 4 יחידות אננס מיובש, 2 יחידות ג'ינג'ר מסוכר, 3 יחידות מנגו מיובש, 2 תאנים יבשות קצוצות
- 500 גרם חמאה קרה
אופן ההכנה
- 1. בקערת נירוסטה טורפים את כל חומרי הקרם, מלבד החמאה והפירות היבשים. מניחים באמבט מים חמים (Bain mare).
- 2. מבשלים את התערובת בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-15 דקות, עד להסמכה.
- 3. מצננים את התערובת מספר דקות, ובעזרת בלנדר ידני מקציפים פנימה את החמאה, עד שנוצרת מסה אחידה, חלקה ומבריקה.
- 4. מעבירים את התערובת למקרר למשך מספר שעות, עד שהיא מתייצבת.
- הרכבת המנה:
- 1. בכלי או בכוס הגשה מזלפים שכבה מקרם הלימון.
- 2. מוסיפים כ 3-4 כפות מהפירות היבשים הקצוצים.
- 3. מוספים שכבה של שמנת מוקצפת.