פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נשיקת לימון עם פירות יבשים

      מי אמר שפירות יבשים לא יכולים ללכת עם חמצמצותו המרעננת של הלימון? הקינוח שלפניכם משלב חמצמצות ומתיקות, וגם כמה סוגים של מרקמים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות טו בשבט (אפיק גבאי)
      מנות טו בשבט (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לקרם לימון:
      • ½1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
      • 6 ביצים שלמות
      • 250 גרם סוכר
      • גרידה מלימון אחד
      • תערובת של פירות יבשים: 4 יחידות אננס מיובש, 2 יחידות ג'ינג'ר מסוכר, 3 יחידות מנגו מיובש, 2 תאנים יבשות קצוצות
      • 500 גרם חמאה קרה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת נירוסטה טורפים את כל חומרי הקרם, מלבד החמאה והפירות היבשים. מניחים באמבט מים חמים (Bain mare).
      • 2. מבשלים את התערובת בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-15 דקות, עד להסמכה.
      • 3. מצננים את התערובת מספר דקות, ובעזרת בלנדר ידני מקציפים פנימה את החמאה, עד שנוצרת מסה אחידה, חלקה ומבריקה.
      • 4. מעבירים את התערובת למקרר למשך מספר שעות, עד שהיא מתייצבת.
      • הרכבת המנה:
      • 1. בכלי או בכוס הגשה מזלפים שכבה מקרם הלימון.
      • 2. מוסיפים כ 3-4 כפות מהפירות היבשים הקצוצים.
      • 3. מוספים שכבה של שמנת מוקצפת.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -