וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיקת לימון עם פירות יבשים

מי אמר שפירות יבשים לא יכולים ללכת עם חמצמצותו המרעננת של הלימון? הקינוח שלפניכם משלב חמצמצות ומתיקות, וגם כמה סוגים של מרקמים

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה

מנות טו בשבט. אפיק גבאי
מנות טו בשבט

מצרכים למתכון

  • לקרם לימון:
  • ½1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 6 ביצים שלמות
  • 250 גרם סוכר
  • גרידה מלימון אחד
  • תערובת של פירות יבשים: 4 יחידות אננס מיובש, 2 יחידות ג'ינג'ר מסוכר, 3 יחידות מנגו מיובש, 2 תאנים יבשות קצוצות
  • 500 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת נירוסטה טורפים את כל חומרי הקרם, מלבד החמאה והפירות היבשים. מניחים באמבט מים חמים (Bain mare).
  • 2. מבשלים את התערובת בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-15 דקות, עד להסמכה.
  • 3. מצננים את התערובת מספר דקות, ובעזרת בלנדר ידני מקציפים פנימה את החמאה, עד שנוצרת מסה אחידה, חלקה ומבריקה.
  • 4. מעבירים את התערובת למקרר למשך מספר שעות, עד שהיא מתייצבת.
  • הרכבת המנה:
  • 1. בכלי או בכוס הגשה מזלפים שכבה מקרם הלימון.
  • 2. מוסיפים כ 3-4 כפות מהפירות היבשים הקצוצים.
  • 3. מוספים שכבה של שמנת מוקצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully