נשיקת לימון עם פירות יבשים

מי אמר שפירות יבשים לא יכולים ללכת עם חמצמצותו המרעננת של הלימון? הקינוח שלפניכם משלב חמצמצות ומתיקות, וגם כמה סוגים של מרקמים

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה!
מנות טו בשבט. אפיק גבאי
מנות טו בשבט

מצרכים

  • לקרם לימון:
  • ½1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 6 ביצים שלמות
  • 250 גרם סוכר
  • גרידה מלימון אחד
  • תערובת של פירות יבשים: 4 יחידות אננס מיובש, 2 יחידות ג'ינג'ר מסוכר, 3 יחידות מנגו מיובש, 2 תאנים יבשות קצוצות
  • 500 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת נירוסטה טורפים את כל חומרי הקרם, מלבד החמאה והפירות היבשים. מניחים באמבט מים חמים (Bain mare).
  • 2. מבשלים את התערובת בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-15 דקות, עד להסמכה.
  • 3. מצננים את התערובת מספר דקות, ובעזרת בלנדר ידני מקציפים פנימה את החמאה, עד שנוצרת מסה אחידה, חלקה ומבריקה.
  • 4. מעבירים את התערובת למקרר למשך מספר שעות, עד שהיא מתייצבת.
  • הרכבת המנה:
  • 1. בכלי או בכוס הגשה מזלפים שכבה מקרם הלימון.
  • 2. מוסיפים כ 3-4 כפות מהפירות היבשים הקצוצים.
  • 3. מוספים שכבה של שמנת מוקצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully