תאנים בברנדי ומוס יוגורט שמנת
בשביל הקינוח היוקרתי הזה תזדקקו לפחות מחצי שעה של עבודה. תאנים, אגוזים סיניים, יין וברנדי משתלבים עם שמנת מתוקה לשילוב אלוהי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 תאנים מיובשות קצוצות גס
- 1 כוס ברנדי
- 1 כוס יין אדום
- 3 יוגורט קרמי מעודן
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 2 כפות אגוזים סינים מסוכרים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר תאנים, יין וברנדי ומביאים לרתיחה.
- 2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהעיסה מסמיכה (מיני קומפוט).
- 3. מקררים ומחלקים את תערובת התאנים בתחתית כל כוס. (כוסות מרטיני או יין).
- 4. מרוקנים את היוגורט לתוך קערה ומערבבים קלות. בקערה נוספת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך היוגורט בעדינות.
- 5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין הכוסות ומכניסים למקרר לשעה. לפני ההגשה מפזרים את האגוזים.
- חומרים ל-6 מנות.