מתכונים חמים

תאנים בברנדי ומוס יוגורט שמנת

בשביל הקינוח היוקרתי הזה תזדקקו לפחות מחצי שעה של עבודה. תאנים, אגוזים סיניים, יין וברנדי משתלבים עם שמנת מתוקה לשילוב אלוהי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

תאנים (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 10 תאנים מיובשות קצוצות גס
  • 1 כוס ברנדי
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 יוגורט קרמי מעודן
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אגוזים סינים מסוכרים קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים בסיר תאנים, יין וברנדי ומביאים לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהעיסה מסמיכה (מיני קומפוט).
  • 3. מקררים ומחלקים את תערובת התאנים בתחתית כל כוס. (כוסות מרטיני או יין).
  • 4. מרוקנים את היוגורט לתוך קערה ומערבבים קלות. בקערה נוספת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך היוגורט בעדינות.
  • 5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין הכוסות ומכניסים למקרר לשעה. לפני ההגשה מפזרים את האגוזים.
  • חומרים ל-6 מנות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully