עוגת גבינה ושוקולד בציפוי שוקולד מריר מומס

"טאטי לחם" מתמחים בעיקר בלחם (איך ניחשתם?), אבל אסור להחמיץ את הקינוחים שהם מכינים. המתכון הבא מביא אליכם עד הבית את עוגת הגבינה והשוקולד שלהם.

מתכון מאת: ברי סייג, מערכת וואלה!
עוגת שוקולד גבינה של טאטי

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
  • לבצק פריך קקאו:
  • 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם אבקת שקדים
  • 2 גרם מלח
  • 20 גרם מים קרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 130 גרם קמח
  • 15 גרם קקאו כהה
  • חומרים למלית גבינה-שוקולד לבן:
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 120 גרם גבינה לבנה 9%
  • 50 גרם סוכר
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 2 ביצים גודל M
  • 20 גרם קמח
  • חומרים לציפוי:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים, למעט המים והחלמון, עד שמתקבלים פירורים.
  • 2. מוסיפים המים והחלמון, ומערבבים עד להתגבשות כדור בצק. מעבירים לחצי שעה במקרר.
  • 3. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ, מרפדים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-20 דקות. מצננים.
  • 4. המלית: מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומניחים בצד להצטנן.
  • 5. מערבבים את כל שאר החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6. מוסיפים את תערובת השוקולד, מערבבים היטב יחד ויוצקים לתבנית של 22 מ"מ, עם הקלתית האפויה.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה בצדדים אך מעט רוטטת במרכז. מקררים ומצפים בשוקולד.
  • 8. לציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב.
  • 9. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים מעל עוגת הגבינה הקרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully