עוגיות פאדג' שוקולד "בייקרי"
את המסה המוכנה אפשר לשמור במקפיא עד חודשיים, כך שאם נופלים עליכם אורחי פתע, תמיד תוכלו להפתיע עם עוגיות ב-10 דקות אפייה
עוגיות פאדג' שוקולד בייקרי (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- לכ-20 עוגיות:
- 3 ביצים גדולות
- 130 גרם (2/3 כוס) סוכר
- 100 גרם חמאה
- 385 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו
- 40 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
- 90 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
- 2 גרם (כפית מחוקה) אבקת אפייה
- 3 גרם (1/4 כפית) מלח
- 140 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
- 1. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה עם וו גיטרה.
- 2. בסיר קטן ממיסים חמאה ושוקולד מריר. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים אותם בצורה הדרגתית למסה.
- 4. מוסיפים לקערת המיקסר גם שוקולד קצוץ מ-2 סוגים, ומערבבים עד לאיחוד המסה.
- 5. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית או ריבועית, ומקפיאים למספר שעות לפחות. המסה צריכה להיות בעובי של 2 סנטימטרים.
- 6. מוציאים מהמקפיא, חותכים לריבועים של 2X2, ומסדרים על נייר אפיה בצורה מרווחת. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. בסיום האפייה, העוגיות עדיין רכות במרכזן. נותנים להן להתקרר לפני שמנתקים אותן מהתבנית, אורזים יפה ומכניסים למשלוח המנות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה