עוגת גזר ותבלינים מקמח מלא וסוכר חום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 תבנית אינגליש קייק
- ½1 כוסות קמח מלא
- ¼1 כוסות סוכר חום דמררה
- ½ כף סודה לשתייה
- ½ כף קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט טחון
- ¼ כפית ג'ינג'ר טחון
- ¼ כפית הל
- ½ כפית מלח
- ½ כוס רסק תפוחים
- 2 ביצים
- ¾ כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס גזר מגורר דק
- ½ כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים
- חופן צימוקים
- שמן קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את המלח עם הרסק, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
- 4. מעבירים את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח, מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים היטב.
- 5. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב בשמן קנולה ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים להתקרר לפני ההגשה.