וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייק שוקולד עם ציפוי וניל

מתכון מאת: מאפיית נולה, מערכת וואלה

קאפקייק שוקולד בציפוי וניל של נולה. אפיק גבאי
קאפקייק שוקולד בציפוי וניל של נולה

מצרכים למתכון

  • ל-12 קאפקייקס:
  • 1 ½ (210 גר') כוסות קמח
  • 1 כפית (4 גר') אבקת אפייה
  • ½ כפית (2 גר') סודה לשתייה
  • ¼ כפית (1 גר') מלח גס
  • 1 כוס (225 גר') קקאו
  • 226 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 2 ½ כוסות (575 גר') סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית (3 גר') תמצית וניל
  • ½ כוס (115 גר') שמנת חמוצה
  • ½ כוס (130 גר') חלב
  • ציפוי קרם וניל:
  • 100 גר' חמאה
  • 3 כוסות אבקת סוכר מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
  • 2. משמנים תבנית מאפינס או מכניסים לתבנית מנג'טים מנייר.
  • 3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והקקאו.
  • 4. בקערת מיקסר גדולה מקציפים את החמאה עד שנעשית רכה ואוורירית.
  • מוסיפים את הסוכר.
  • 5. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ולבסוף מוסיפים גם את תמצית הווניל.
  • מערבבים היטב – עד שהתערובת נעשית אחידה.
  • 6. בקערה נפרדת מערבבים את החלב והשמנת החמוצה לתערובת אחידה.
  • 7. מוסיפים לתערובת החמאה קצת מתערובת החלב והשמנת, ולאחר מכן קצת מתערובת הקמח היבשה, וממשיכים להוסיף סימולטנית כל פעם בלילה אחרת עד שמגיעים למרקם אחיד.
  • 8. ממלאים את השקעים בתבנית המאפינס עד ¾ הגובה, מכניסים לתנור ואופים למשך 18 דק'.
  • מניחים לקאפקייקס להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותם.
  • אופן הכנת הציפוי:
  • 1. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא נעשית תפוחה ואוורירית.
  • 2. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים לערבב למשך 2-3 דק'.
  • 3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תמצית הוניל והחלב.
  • מגבירים שוב את המהירות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully