- 1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
-
- 2. משמנים תבנית מאפינס או מכניסים לתבנית מנג'טים מנייר.
-
- 3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והקקאו.
-
- 4. בקערת מיקסר גדולה מקציפים את החמאה עד שנעשית רכה ואוורירית.
- מוסיפים את הסוכר.
-
- 5. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ולבסוף מוסיפים גם את תמצית הווניל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית אחידה.
-
- 6. בקערה נפרדת מערבבים את החלב והשמנת החמוצה לתערובת אחידה.
-
- 7. מוסיפים לתערובת החמאה קצת מתערובת החלב והשמנת, ולאחר מכן קצת מתערובת הקמח היבשה, וממשיכים להוסיף סימולטנית כל פעם בלילה אחרת עד שמגיעים למרקם אחיד.
-
- 8. ממלאים את השקעים בתבנית המאפינס עד ¾ הגובה, מכניסים לתנור ואופים למשך 18 דק'.
-
- מניחים לקאפקייקס להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותם.
-
- אופן הכנת הציפוי:
- 1. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא נעשית תפוחה ואוורירית.
-
- 2. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים לערבב למשך 2-3 דק'.
-
- 3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תמצית הוניל והחלב.
- מגבירים שוב את המהירות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.