חרדל מהעיר הישנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס זרעי חרדל חומים
- 1/2 כוס שקדים, קצוצים דקים
- 1/2 כוס צנוברים, קצוצים דק
- 2-3 כפיות מלח
- 1/4 כפית כמון
- 2 כפות דבש
- 1 כוס מים קרים
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את זרעי החרדל השלמים לכמה שניות במטחנת תבלינים או קפה, או ביד עם מכתש ועלי. מוסיפים את האגוזים הקצוצים וטוחנים למשחה.
- 2. מעבירים הכול לקערה ומוסיפים את המלח, הכמון, הדבש והמים הקרים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות.
- 3. יוצקים את החומץ ומערבבים היטב. כשהחומץ נטמע, שופכים לתוך צנצנת זכוכית, ומאחסנים במקרר. מחכים לפחות 24 שעות לפני השימוש.
- הערה: החרדל טוב טוב לשימוש לאורך מספר חודשים אם יישמר במקרר.