פסטה שמנת וארטישוק
זה הרוטב האהוב עליי לפסטה. כשטוחנים ארטישוק עם שמנת, הארטישוק מקבל טעם שונה לחלוטין, מעודן ומיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילה פסטה יבשה
- 6 ארטישוקים נקיים, חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ להשרות את הארטישוק בחלב ולא בלימון)
- 1/2 ליטר (2 קופסאות) שמנת מתוקה
- חופן נדיב של פרמזן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח לבישול הפסטה. בסיר נפרד מבשלים את קוביות הארטישוק במי מלח רותחים, עד שהן מתרככות (10-15 דקות).
- 2. מסננים היטב את קוביות הארטישוק ומחזירים אותן לסיר. מוסיפים את השמנת ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות.
- 3. טוחנים היטב עם מערבל ידני.
- 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לרוטב השמנת. מבשלים עוד 30 שניות. מוסיפים את הפרמזן, המלח והפלפל.
- במהלך מרץ מוגש במנואלה תפריט מיוחד, שכל כולו מוקדש לארטישוק.