טראפלס תמרים ושוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-20 טראפלס:
- 1 כוס דחוסה תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות וויסקי
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
- 2 כפות דבש
- 25 גרם חמאה
- 180 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את השמנת עם הדבש, הוויסקי והחמאה. מוסיפים תמרים ומערבבים היטב.
- 2. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- 3. מצננים למשך כמה שעות, עד שהתערובת מתקשה, וניתן ליצור ממנה כדורים.
- 4. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת. שופכים את הפקאנים הקצוצים לקערה, ומגלגלים בתוכם את הכדורים, כך שיצפו את הטראפלס.