וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו בקר ביין אדום על קוסקוס וירקות

מתכון מאת: סהר רפאל, מערכת וואלה

אוסובוקו בקר ביין אדום, על קוסקוס וירקות.
אוסובוקו בקר ביין אדום, על קוסקוס וירקות

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לאוסבוקו:
  • 6 יחידות אוסובוקו פרוס, עם העצם
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים, עם העלים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כף סוכר חום (או סוכר לבן)
  • 1 מקל קינמון
  • לתבשיל הירקות:
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים גס
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • רבע כרוב חתוך לפרוסות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ופלפל
  • לקוסקוס:
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כף שמן
  • כפית מלח
  • קורט פפריקה
  • קורט כורכום
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את האוסובוקו ומטגנים בסיר רחב עד הזהבה. מוציאים לקערה.
  • 2. מוסיפים לסיר את הירקות, מטגנים 3 דקות, ומוסיפים רסק עגבניות, פפריקה וסוכר. יוצקים גם יין אדום. מערבבים היטב.
  • 3. מחזירים את האוסובוקו לסיר, מכסים במים, מוסיפים קינמון ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי. ממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך.
  • הכנת תבשיל הירקות:
  • 1. מכניסים את כל הירקות לסיר, מוסיפים את הכורכום, המלח והפלפל, מכסים במים ומבשלים כחצי שעה.
  • הכנת הקוסקוס:
  • 1. מכניסים לקערה את הסולת עם השמן והתבלינים. מערבבים היטב ומעבירים לסיר קוסקוס שהונח מעל מים רותחים.
  • 2. לאחר חצי שעה של הנחת הסולת מעל האדים מסירים מהאש. לוקחים נפה גסה, מעבירים את הסולת בנפה ומחזירים לסיר האידוי, לחצי שעה נוספת. מסירים מהאש ומנפים שוב בנפה גסה.
  • 3. מוסיפים כרבע כוס מים ומאדים את הקוסקוס עוד 20 דקות. מצננים ומפוררים בידיים.
  • 4. מרכיבים את המנה: שמים מנת קוסקוס בצלחת הגשה, מעליו שמים ירקות, ומעליהם את האוסובוקו. יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully