וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיפלי פרג או אגוזים

מתכון מאת: עופר ורדי, מערכת וואלה!

קיפלי הונגרי. מיכל רביבו,
קיפלי הונגרי/מיכל רביבו

מצרכים למתכון

  • לכ?20 סהרונים:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 10גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס חלב להתססת השמרים
  • 1כפית סוכר להתססת השמרים
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 3/4 כוס חלב
  • קליפת לימון מגוררת
  • למילוי פרג:
  • 250 גרם פרג טחון
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קליפת מגוררת מ?1/2 לימון
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • למילוי אגוזים:
  • 250 גרם אגוזים טחונים
  • 200גרם סוכר
  • 1שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כוס חלב

אופן ההכנה

  • 1. מתסיסים שמרים בחלב ובסוכר.
  • 2. בקערה נפרדת שמים קמח וחמאה ולשים היטב. יוצקים את החלב, מוסיפים שמרים, חלמונים, אבקת סוכר, קליפת לימון ומלח. לשים ליצירת בצק.
  • 3. קורצים כדור, מפדרים בקמח ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למשך כ?20 דקות.
  • 4. מרדדים לבצק דק וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ.
  • 5. מכינים את מילוי הפרג: מבשלים בסיר את החומרים מרכיבים ליצירת עיסה חלקה. כך מכינים גם את מילוי האגוזים.
  • 6. מניחים מן המילוי במרכזו של כל ריבוע בצק מרודד, מגלגלים מאחת מפינותיו – וסוגרים. מקפלים את שני הקצוות ליצירת חצי ירח. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומושחים בחלמון. מניחים בצד לתפיחה, עד שמתחילים להופיע סדקים בבצק.
  • 7. מושחים את הסהרונים בחלבון, ושמים בצד עד שהציפוי מתייבש.
  • 8. אופים בחום של 200 מעלות במשך חצי שעה, עד שמזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully