פנה פונדו קמבזולה ופלפלים
אם אתם עוד לא יודעים מהי גבינת קמבזולה, מחכה לכם הפתעה נעימה. מאיה לביא מבשלת מנה נהדרת שמפגישה בין המטבח האיטלקי והצרפתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילת פנה
- 1 כוס יין לבן
- 100 גרם קמבזולה (גבינה שהיא שילוב של גורגונזולה וקממבר. ניתן להשיג בכל המעדניות. לחילופין, אפשר להשתמש בקממבר או בוואריין בלו)
- חופן עלי רוקט
- 2 שיני שום פרוסות
- 20 גרם אגוזי מלך קלויים
- 1 פלפל אדום
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפל בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות, למשך חצי שעה. מקררים ומקלפים.
- 2. מרתיחים כוס יין לבן, וכשהיין רותח מוסיפים את הקמבזולה. מערבבים היטב, עד שהכל מתעבה. אפשר להוסיף כפית קורנפלור, לזירוז התהליך.
- 3. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום, הרוקט והפלפל הקלוי, מערבבים היטב ומבשלים מספר דקות. לקראת סוף הבישול, יוצקים 8 כפות מרוטב הפונדו למחבת - 2 כפות למנה ואז מוסיפים את הפסטה.
- 4. מפזרים אגוזי מלך קלויים ומגישים.