וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלילה פריקי בחלב מתוק

באופן מסורתי, מדובר בקינוח העשוי מחיטה, אבל אני בוחרת להכין אותו מפריקי, ולא מחיטה רגילה. כך מתקבל מרקם פריך יותר, שאני מחבבת מאוד

מתכון מאת: יהלומה לוי, מערכת וואלה

פריקי בביסטרון. נמרוד סונדרס
פריקי בביסטרון

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 250 גרם פריקי
  • 2 כוסות חלב
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2-3 פתיתי קוקוס לבן טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • חופן צימוקים שחורים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. שופכים את הפריקי השטופה לסיר עם תחתית עבה. מוסיפים מים ומבשלים כחצי שעה, עד שהפריקי מתרככת, אך שומרת על מרקם נגיס.
  • 2. מעבירים את הפריקי המבושלת לסיר, מוסיפים את החלב ואת הסוכר, ומחממים על אש בינונית-נמוכה, עד שנוצרת מעין דייסה מתוקה חמימה.
  • 3. שופכים לתוך קערה יפה. מקשטים באגוזים, צימוקים, קוקוס ומעט קינמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully