בלילה פריקי בחלב מתוק
באופן מסורתי, מדובר בקינוח העשוי מחיטה, אבל אני בוחרת להכין אותו מפריקי, ולא מחיטה רגילה. כך מתקבל מרקם פריך יותר, שאני מחבבת מאוד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 250 גרם פריקי
- 2 כוסות חלב
- 2-3 כפות סוכר
- 2-3 פתיתי קוקוס לבן טחון
- 1/4 כפית קינמון טחון
- חופן צימוקים שחורים
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. שופכים את הפריקי השטופה לסיר עם תחתית עבה. מוסיפים מים ומבשלים כחצי שעה, עד שהפריקי מתרככת, אך שומרת על מרקם נגיס.
- 2. מעבירים את הפריקי המבושלת לסיר, מוסיפים את החלב ואת הסוכר, ומחממים על אש בינונית-נמוכה, עד שנוצרת מעין דייסה מתוקה חמימה.
- 3. שופכים לתוך קערה יפה. מקשטים באגוזים, צימוקים, קוקוס ומעט קינמון.