וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קינמון בסגנון ניו-יורק

*המתכונים הם בשיתוף של רד ולווט עם שף ג'נה שורט מ- SHORTBREAD

מתכון מאת: קונדיטוריית רד ולווט תל אביב, מערכת וואלה

מאפינס קינמון וקפה. ג'נה שורט,
מאפינס קינמון וקפה/ג'נה שורט

מצרכים למתכון

  • להכנת 12 יחידות אישיות:
  • לשכבת הפירורים:
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
  • ¾ כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית מלח
  • 110 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת ועדיין חמימה
  • 200 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • לעוגה:
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 85 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר, חתוכה
  • 1 ביצה גדולה (כ-70 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 1 חלמון ביצה גדולה (כ-25 גרם) בטמפטורת חדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס ריוויון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. להכנת שכבות הפירורים: מערבבים את הסוכרים עם הקינמון, המלח והחמאה בקערה בינונית.
  • 2. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עם כף עץ, או מרית פלסטיק, עד אשר מתקבלת תערובת עבה, דומה לבצק גס.
  • 3. מניחים בצד לקירור עד לטמפ' חדר, בערך 10-15 דקות.
  • 4. להכנת העוגה: מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס.
  • 5. מערבבים במיקסר, עם וו גיטרה, את הקמח, הסוכר, אבקת סודה לשתייה והמלח, במהירות נמוכה.
  • 6. מוסיפים חמאה, חתיכה כל פעם, ומערבבים כדקה -שתיים נוספות, עד אשר מתקבל מרקם פירורי רך ללא גושי חמאה.
  • 7. מוסיפים את הביצה, החלמון, תמצית הוניל והריוויון, עד לקבלת מרקם אחיד - בערך כדקה.
  • 8. מניחים מנג'טים בתבנית מאפינס רגילה. ממלאים בבלילה כל שקע עד הסוף ומפזרים את הפירורים שהוכנו מראש באופן אחיד. אין צורך להשתמש בכל בצק הפירורים, וניתן לשומרו בקירור לפעם הבאה.
  • זמן אפיה בין 15-20 דקות, עד אשר הפירורים מוזהבים.
  • מצננים על רשת כ-30 דקות ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully