וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט חמאת אגוזים (חמאה חומה) ופטל

מתכון לטארט חמאת אגוזים ופטל בשיתוף רד ולווט עם שף ג'נה שורט מ- SHORTBREAD

מתכון מאת: קונדיטוריית רד ולווט תל אביב, מערכת וואלה

טרטרלט פטל. ג'נה שורט,
טרטרלט פטל/ג'נה שורט

מצרכים למתכון

  • להכנת מגש (בגודל20*30):
  • לבסיס:
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 220 גרם (1/2 1 כוסות) קמח + 1 כף
  • קורט מלח
  • למילוי:
  • 225 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
  • 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • ½ כפית מלח
  • 60 גרם (½ כוס) קמח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה
  • 2 כוסות פטל טרי, שטוף

אופן ההכנה

  • 1. לבסיס: מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס.
  • 2. בעזרת מזלג, או מרית פלסטיק, מערבבים בקערה בינונית את החמאה המומסת עם הסוכר ותמצית הווניל.
  • 3. מוסיפים את הקמח והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 4. יוצקים את הבצק לתבנית בגודל20*30 ס"מ ומעליו פורסים נייר פרגמנט. בעזרת האצבעות מהדקים את הבצק לצדי ולתחתית התבנית.
  • 5. אופים את שכבת הבסיס עד שמתקבל גוון מוזהב- כ-18 דקות – ומניחים בצד לקירור. בינתיים משאירים את התנור דולק.
  • 6. למילוי: בקערה בינונית מערבבים סוכר, ביצים ומלח. מוסיפים קמח ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 7. בינתיים ממסים את החמאה במיקרו, או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), תוך כדי בחישה, עד קבלת גוון חום (יש להיזהר לא לשרוף את החמאה), בערך כ6 דקות.
  • 8. מוזגים את החמאה החמה למיכל זכוכית ובהדרגה, תוך כדי ערבוב, יוצקים אותה לתערובת הסוכר והביצים.
  • 9. מסדרים את הפטל על הבסיס ומעליו שופכים בזהירות את תערובת החמאה.
  • 10. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד אשר המילוי מקבל גוון מוזהב, או לחלופין עד אשר קיסם עץ יוצא נקי.
  • יש להמתין כ-30 דקות לפני חיתוך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully