- להכנת הבלונדי:
-
- 1. מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס, ומסדרים מנג'טים בתבנית מאפניס רגילה.
-
- 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
-
- 3. בקערה למיקרו ממסים את החמאה, ורק לאחר שהיא נמסה לגמרי מוסיפים פנימה את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל.
-
- 4. מאחדים את תערובת היבשים עם תערובת החמאה והסוכר, ובעזרת כף עץ ומוסיפים את שני סוגי השוקולד צ'יפס.
-
- 5. ממלאים בבלילה כל שקע עד הסוף ואופים למשך 20-25 דקות. לאחר שהתקררו מעט, ומניחים על מגש לקירור.
-
- 6. להכנת פופקורן הקרמל: מעבירים את הפופקורן לשקית נייר.
-
- 7. בקערה למיקרו מכניסים את הסוכר החום, החמאה, סירופ התירס, המלח ותמצית הוניל, ומחממים כ-2 דקות.
-
- 8. מנערים וממשיכים לחמם למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים מיד את הסודה לשתייה ומוזגים לתוך שקית הפופקורן. סוגרים את השקית ומנערים היטב.
-
- 9. מכניסים את שקית הנייר למיקרו ומחממים למשך דקה נוספת.
-
- 10.יוצרים מהפופקורן גביעים ומניחים מעל לכל בלונדי. רצוי להשתמש בנייר ווקס בכדי להגן על הידיים מהחום.
-
- 11. בקערה למיקרו מוסיפים את המרכיבים לתרכיז הסוכר ומחממים למשך 3-4 דקות, עד לקבלת מרקם שקוף ומעט סמיך. בזריזות מתיזים מעט מהתרכיז על הפופקורן, כך שיחבר בין הפופקורן והבלונדי.
-
- מחכים מעט שיתקרר, ובתאבון.