בלונדיז פופקורן מקורמל
בלונדיז פופקורן מקורמל, מתכון בשיתוף של רד ולווט עם שף ג'נה שורט מ- SHORTBREAD
בראוניז עם פופקורן מקורמל (צילום: יח"צ, ג'נה שורט)
מחשבון המרות
- ל-12 יחידות אישיות :
- לבלונדי:
- 170 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 170 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 340 גרם (2/3 1 כוסות) סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 135 גרם (¾ כוס) שוקולד צ'יפס לבן
- 135 גרם (¾ כוס) שוקולד צ'יפס מריר 57%
- להכנת פופקורן קרמל:
- 80 גרם פופקורן מוכן
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
- 110 גרם חמאה לא מלוחה
- 2 כפות סירופ תירס
- 1 כפית מלח
- ½ כפית תמצית וניל
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- להכנת תרכיז הסוכר:
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
- ½ כוס מים
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כפית חמאה
- להכנת הבלונדי:
- 1. מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס, ומסדרים מנג'טים בתבנית מאפניס רגילה.
- 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- 3. בקערה למיקרו ממסים את החמאה, ורק לאחר שהיא נמסה לגמרי מוסיפים פנימה את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל.
- 4. מאחדים את תערובת היבשים עם תערובת החמאה והסוכר, ובעזרת כף עץ ומוסיפים את שני סוגי השוקולד צ'יפס.
- 5. ממלאים בבלילה כל שקע עד הסוף ואופים למשך 20-25 דקות. לאחר שהתקררו מעט, ומניחים על מגש לקירור.
- 6. להכנת פופקורן הקרמל: מעבירים את הפופקורן לשקית נייר.
- 7. בקערה למיקרו מכניסים את הסוכר החום, החמאה, סירופ התירס, המלח ותמצית הוניל, ומחממים כ-2 דקות.
- 8. מנערים וממשיכים לחמם למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים מיד את הסודה לשתייה ומוזגים לתוך שקית הפופקורן. סוגרים את השקית ומנערים היטב.
- 9. מכניסים את שקית הנייר למיקרו ומחממים למשך דקה נוספת.
- 10.יוצרים מהפופקורן גביעים ומניחים מעל לכל בלונדי. רצוי להשתמש בנייר ווקס בכדי להגן על הידיים מהחום.
- 11. בקערה למיקרו מוסיפים את המרכיבים לתרכיז הסוכר ומחממים למשך 3-4 דקות, עד לקבלת מרקם שקוף ומעט סמיך. בזריזות מתיזים מעט מהתרכיז על הפופקורן, כך שיחבר בין הפופקורן והבלונדי.
- מחכים מעט שיתקרר, ובתאבון.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה