וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלונדיז פופקורן מקורמל

בלונדיז פופקורן מקורמל, מתכון בשיתוף של רד ולווט עם שף ג'נה שורט מ- SHORTBREAD

מתכון מאת: קונדיטוריית רד ולווט תל אביב, מערכת וואלה

בראוניז עם פופקורן מקורמל. ג'נה שורט,
בראוניז עם פופקורן מקורמל/ג'נה שורט

מצרכים למתכון

  • ל-12 יחידות אישיות :
  • לבלונדי:
  • 170 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 170 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 340 גרם (2/3 1 כוסות) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 135 גרם (¾ כוס) שוקולד צ'יפס לבן
  • 135 גרם (¾ כוס) שוקולד צ'יפס מריר 57%
  • להכנת פופקורן קרמל:
  • 80 גרם פופקורן מוכן
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
  • 110 גרם חמאה לא מלוחה
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • להכנת תרכיז הסוכר:
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כפית חמאה

אופן ההכנה

  • להכנת הבלונדי:
  • 1. מחממים תנור לטמפ' של 160 מעלות צלזיוס, ומסדרים מנג'טים בתבנית מאפניס רגילה.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  • 3. בקערה למיקרו ממסים את החמאה, ורק לאחר שהיא נמסה לגמרי מוסיפים פנימה את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל.
  • 4. מאחדים את תערובת היבשים עם תערובת החמאה והסוכר, ובעזרת כף עץ ומוסיפים את שני סוגי השוקולד צ'יפס.
  • 5. ממלאים בבלילה כל שקע עד הסוף ואופים למשך 20-25 דקות. לאחר שהתקררו מעט, ומניחים על מגש לקירור.
  • 6. להכנת פופקורן הקרמל: מעבירים את הפופקורן לשקית נייר.
  • 7. בקערה למיקרו מכניסים את הסוכר החום, החמאה, סירופ התירס, המלח ותמצית הוניל, ומחממים כ-2 דקות.
  • 8. מנערים וממשיכים לחמם למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים מיד את הסודה לשתייה ומוזגים לתוך שקית הפופקורן. סוגרים את השקית ומנערים היטב.
  • 9. מכניסים את שקית הנייר למיקרו ומחממים למשך דקה נוספת.
  • 10.יוצרים מהפופקורן גביעים ומניחים מעל לכל בלונדי. רצוי להשתמש בנייר ווקס בכדי להגן על הידיים מהחום.
  • 11. בקערה למיקרו מוסיפים את המרכיבים לתרכיז הסוכר ומחממים למשך 3-4 דקות, עד לקבלת מרקם שקוף ומעט סמיך. בזריזות מתיזים מעט מהתרכיז על הפופקורן, כך שיחבר בין הפופקורן והבלונדי.
  • מחכים מעט שיתקרר, ובתאבון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully