פירה תפוחי אדמה לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 300 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף חמאה צהובה
- מלח
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה, הארטישוק הירושלמי ושיני השום למשך כ-15-20 דקות.
- 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
- 3. מסננים את הירקות מהמים וטוחנים אותם, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, מוסיפים את מסת החלב והשמנת, ממליחים, מוסיפים מעט אגוז מוסקט, וטורפים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.