וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירה תפוחי אדמה לבן

מתכון מאת: דוד גרויסמן, מערכת וואלה

פירה צבעוני. נמרוד סונדרס
פירה צבעוני

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 300 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף חמאה צהובה
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה, הארטישוק הירושלמי ושיני השום למשך כ-15-20 דקות.
  • 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
  • 3. מסננים את הירקות מהמים וטוחנים אותם, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, מוסיפים את מסת החלב והשמנת, ממליחים, מוסיפים מעט אגוז מוסקט, וטורפים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully