אומלט בסיסי
לא צריכים להיות מומחים גדולים כדי להכין למשפחה אומלט טעים במיוחד לארוחת הבוקר. איציק אסולין מסביר פעם אחת ולתמיד איך עושים את זה נכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ביצים
- מלח דק
- 50 מ''ל שמנת מתוקה
- 1 קובייה (כ-15 גרם) חמאה
אופן ההכנה
- 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
- 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
- 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
- 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.