בריק תרד וריקוטה

מתכון של מסעדת לוקה ולינו. הפעם הבריק מקבל טאץ' איטלקי בזכות תוספת של תרד וריקוטה לביצה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
בוריק תרד וביצה של לוקה ולינו. דרור עינב
בוריק תרד וביצה של לוקה ולינו

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 4 עלי סיגר
  • 1/2 ק"ג תרד טרי
  • שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 ביצים
  • 6 כפות גבינת ריקוטה
  • מלח
  • קמח עם מעט מים, להדבקת העלים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את עלי התרד היטב במים ומייבשים.
  • 2. במחבת רחבה או סיר עם מעט שמן זית מטגנים את עלי התרד (משאירים כמה עלים טריים להרכבה) והשום על אש גבוהה. בוזקים מעט מלח ומקפיצים כ-5 דקות. מניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
  • 3. פותחים עלה סיגר על גבי קרש חיתוך, מניחים באמצעו 2 כפות תרד מסונן וכף וחצי גבינת ריקוטה. יוצרים גומחה במרכז המילוי אליה שוברים ביצה טרייה עם חצי מכמות החלבון (חלמון ומעט חלבון שעוטף אותו). על החלמון מנחים 2-3 עלי תרד טריים כדי שישמרו שהביצה לא תתקשה.
  • 4. מקפלים את העלה לחצי ומדביקים את קצוות הסיגר בעזרת התערובת של הקמח והמים.
  • 5. מחממים שמן בסיר רחב (רצוי ל-180 מעלות) ומטגנים את הבריק כדקה וחצי מכל צד. מגישים עם פלח לימון ואריסה.
  • שתף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully