בריק תרד וריקוטה
מתכון של מסעדת לוקה ולינו. הפעם הבריק מקבל טאץ' איטלקי בזכות תוספת של תרד וריקוטה לביצה
מצרכים
- עבור 4 מנות
- 4 עלי סיגר
- 1/2 ק"ג תרד טרי
- שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- 4 ביצים
- 6 כפות גבינת ריקוטה
- מלח
- קמח עם מעט מים, להדבקת העלים
- שמן, לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מנקים את עלי התרד היטב במים ומייבשים.
- 2. במחבת רחבה או סיר עם מעט שמן זית מטגנים את עלי התרד (משאירים כמה עלים טריים להרכבה) והשום על אש גבוהה. בוזקים מעט מלח ומקפיצים כ-5 דקות. מניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
- 3. פותחים עלה סיגר על גבי קרש חיתוך, מניחים באמצעו 2 כפות תרד מסונן וכף וחצי גבינת ריקוטה. יוצרים גומחה במרכז המילוי אליה שוברים ביצה טרייה עם חצי מכמות החלבון (חלמון ומעט חלבון שעוטף אותו). על החלמון מנחים 2-3 עלי תרד טריים כדי שישמרו שהביצה לא תתקשה.
- 4. מקפלים את העלה לחצי ומדביקים את קצוות הסיגר בעזרת התערובת של הקמח והמים.
- 5. מחממים שמן בסיר רחב (רצוי ל-180 מעלות) ומטגנים את הבריק כדקה וחצי מכל צד. מגישים עם פלח לימון ואריסה.
- שתף