בוריק מנגולד וגבינה מלוחה

מתכון של יהלומה לוי, ממסעדת "הביסטרון" בשוק לוינסקי, רחוב זבולון 5, שהכי אוהבת להגיש את הבוריק המופלא הזה עם מטבל יוגורט בפאלו משובח.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מתכוני שבועות של שוק לוינסקי. נמרוד סונדרס
מתכוני שבועות של שוק לוינסקי

מצרכים

  • ל-10 בוריקים אפויים:
  • דפי יופקה או משולשי בצק של עלי סיגר למילוי
  • עלים ירוקים מ-2 צרורות מנגולד
  • 125 גרם גבינת טולום או ג'יבנה מקומית מושרית לילה במים על מנת להוריד מליחות
  • 1/3 כוס שמן זית כתית משובח
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית סחוג מועדף או סלסה חריפה כלשהי
  • קערה מלאה במים בתוספת כף שמן זית
  • להברשה:
  • ביצה
  • להגשה:
  • יוגורט בפאלו

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כחמש דקות עד שצבעם משתנה מירוק בהיר לירוק כהה. מסננים מהמים, ממתינים שיתקררו קמעה. סוחטים את התערובת. מעבירים למסננת לניקוז עודפי נוזלים.
  • 2. את המנגולד הסחוט מעבירים לקרש חיתוך, קוצצים מעט ומעבירים לקערה.
  • 3. מוסיפים גבינת טולום ג'יבנה מפוררת/מגוררת (תלוי ברמת המוצקות שלה). מוסיפים את השמן התבלינים והסחוג ומערבבים במזלג טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 4. מארגנים משטח עבודה, מכינים תבנית אפיה מצופה בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית. אם משתמשים במשולשי הדפים, מניחים אותם כשהקצה המחודד פונה לכיוון גופכם.
  • 5. מניחים 2 כפות מהמלית בשליש התחתון של העלה, מגלגלים פעם אחת לכיוון הרחוק מגופכם, מקפלים פנימה את 2 הקצוות מימין ומשמאל לצורת מעטפה מלבנית וממשיכים לגלגל כלפי הצד הרחב עד שיש בידכם בוריק מלבני. טובלים אותו לשניה בקערת המים עם כף השמן ומניחים בתבנית.
  • 6. כך עושים עם כל משולשי הבצק האחרים. אם משתמשים בגליל יריעות מלבניות גדולות, של עלי יופקה, מסמנים וגוזרים את העלה למשולשים גדולים. ניתן להפיק 3 משולשים חדי זוית מעלה יופקה אחד.
  • 7. מורחים בביצה את הבוריקים מלמעלה ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ10-12 דקות.
  • 8. מוציאים כשהם מזהיבים ונותנים להם "להירגע" בתבנית לפני שמשחררים אותם מנייר האפיה.
  • 9. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully