פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בוריק מנגולד וגבינה מלוחה

      מתכון של יהלומה לוי, ממסעדת "הביסטרון" בשוק לוינסקי, רחוב זבולון 5, שהכי אוהבת להגיש את הבוריק המופלא הזה עם מטבל יוגורט בפאלו משובח.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני שבועות של שוק לוינסקי (נמרוד סונדרס)
      מתכוני שבועות של שוק לוינסקי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-10 בוריקים אפויים:
      • דפי יופקה או משולשי בצק של עלי סיגר למילוי
      • עלים ירוקים מ-2 צרורות מנגולד
      • 125 גרם גבינת טולום או ג'יבנה מקומית מושרית לילה במים על מנת להוריד מליחות
      • 1/3 כוס שמן זית כתית משובח
      • קורט מלח ים אטלנטי
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 כפית סחוג מועדף או סלסה חריפה כלשהי
      • קערה מלאה במים בתוספת כף שמן זית
      • להברשה:
      • ביצה
      • להגשה:
      • יוגורט בפאלו

      אופן ההכנה

      • 1. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כחמש דקות עד שצבעם משתנה מירוק בהיר לירוק כהה. מסננים מהמים, ממתינים שיתקררו קמעה. סוחטים את התערובת. מעבירים למסננת לניקוז עודפי נוזלים.
      • 2. את המנגולד הסחוט מעבירים לקרש חיתוך, קוצצים מעט ומעבירים לקערה.
      • 3. מוסיפים גבינת טולום ג'יבנה מפוררת/מגוררת (תלוי ברמת המוצקות שלה). מוסיפים את השמן התבלינים והסחוג ומערבבים במזלג טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
      • 4. מארגנים משטח עבודה, מכינים תבנית אפיה מצופה בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית. אם משתמשים במשולשי הדפים, מניחים אותם כשהקצה המחודד פונה לכיוון גופכם.
      • 5. מניחים 2 כפות מהמלית בשליש התחתון של העלה, מגלגלים פעם אחת לכיוון הרחוק מגופכם, מקפלים פנימה את 2 הקצוות מימין ומשמאל לצורת מעטפה מלבנית וממשיכים לגלגל כלפי הצד הרחב עד שיש בידכם בוריק מלבני. טובלים אותו לשניה בקערת המים עם כף השמן ומניחים בתבנית.
      • 6. כך עושים עם כל משולשי הבצק האחרים. אם משתמשים בגליל יריעות מלבניות גדולות, של עלי יופקה, מסמנים וגוזרים את העלה למשולשים גדולים. ניתן להפיק 3 משולשים חדי זוית מעלה יופקה אחד.
      • 7. מורחים בביצה את הבוריקים מלמעלה ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ10-12 דקות.
      • 8. מוציאים כשהם מזהיבים ונותנים להם "להירגע" בתבנית לפני שמשחררים אותם מנייר האפיה.
      • 9. מגישים חם.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -