מתכונים חמים

אומלט פטריות וחזה אווז

מה יכול להיות טוב יותר מאומלט צהבהב ונימוח עם פטריות יער? אומלט עם פטריות יער שמצטופפות יחד עם חזה אווז מעושן. איציק אסולין עם מתכון שכל בית צריך לתלות על המקרר.

מתכון מאת: איציק אסולין, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

הפקת אומלטים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 2 ביצים
  • מלח דק
  • 50 מ''ל שמנת מתוקה
  • 1 קובייה (כ-15 גרם) חמאה
  • חופן פטריות יער טריות
  • 100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
  • 6 עלי בזיליקום
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
  • 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
  • 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
  • 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.
  • 5. להכנת המילוי: מחממים שמן במחבת על אש גבוהה, עד שהשמן מתחיל להעלות עשן. מכניסים למחבת גם את חזה האווז, ומטגנים כדקה.
  • 6. מוסיפים למחבת את הפטריות, ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות או משחימות.
  • 7. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הבזיליקום ומעט מלח. מערבבים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully