- 1. בקערית טורפים את הביצים עם המלח והשמנת.
-
- 2. מחממים את החמאה במחבת טפלון, על אש גבוהה. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים בעזרת לקקן ומטלטלים את המחבת במשך כ-15 שניות, כך שהביצים יתפזרו במחבת בצורה שווה. מנמיכים את האש.
-
- 3. כעבור כדקה, כשצידו התחתון של האומלט יציב, מקפלים בעזרת לקקן את האומלט כלפי פנימה, ליצירת חצי עיגול.
-
- 4. כעבור דקה הופכים את האומלט המקופל לצד השני, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר, ומסירים מן האש. מעבירים מיד לצלחת, ומגישים חם.
-
- 5. להכנת המילוי: מחממים שמן במחבת על אש גבוהה, עד שהשמן מתחיל להעלות עשן. מכניסים למחבת גם את חזה האווז, ומטגנים כדקה.
-
- 6. מוסיפים למחבת את הפטריות, ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות או משחימות.
-
- 7. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הבזיליקום ומעט מלח. מערבבים.