סלט דלסלקא אלג'יראי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת מנגולד, חלקים ירוקים ולבנים, קצוצים דק דק וחלוטים במים רותחים כ-5 דקות
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית מלח גס
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות. נזהרים שלא ייחרך.
- 2. מוסיפים את התבלינים ו"פותחים" אותם באמצעות טיגון של כ-3-4 דקות, עד שנוצרת תערובת אחידה של שמן ותבלינים.
- 3. מוסיפים את עלי המנגולד, ומטגנים את העלים עם הרוטב, כ-7-8 דקות.
- 4. מוסיפים את מיץ הלימון ממש לפני שמכבים את האש, ומערבבים. מגישים חם או קר.