קראנץ' קוקוס ובוטנים
תערובת שמומלץ לזרות על קציצות בחלב קוקוס ועל אורז אינדונזי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם פתיתי קוקוס טחון
- 200 גרם בוטנים קלופים
- 1/2 כף סוכר חום
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונה
- 1/4 כפית כורכום
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. במחבת יבשה קולים את הבוטנים עד להשחמה קלה.
- 2. מוסיפים את הקוקוס למחבת הקלייה עם הבוטנים, וממשיכים לקלות, תוך כדי ערבוב וניעור המחבת קלות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב כל הזמן, כדי שהסוכר לא יישרף.
- 3. מוסיפים את התבלינים ומאחדים אותם עם תערובת הקוקוס-בוטנים.
- 4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, עד שתתקרר בטמפרטורת החדר. מעבירים לצנצנת זכוכית רק לאחר כשעתיים.
- התערובת נשמרת כשבועיים בכלי אטום ובטמפרטורת החדר.