וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרוביות ממולאות בשר טחון

שף אדיר כהן ממסעדת יבנה מונטיפיורי של רושפלד נותן מתכון לראש פרסי- כרוביות ממולאות בשר טחון, מטוגנות ואפויות

מתכון מאת: שף אדיר כהן, מערכת וואלה!

ראש פרסי של יבנה מונטיפיורי. איליה מלניקוב,
ראש פרסי של יבנה מונטיפיורי/איליה מלניקוב

מצרכים למתכון

  • 300 גרם בשר בקר
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 2 כפות בהרט
  • 1 ראש כרובית
  • 5 ביצים
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 ליטר שמן סויה
  • 250 מ"ל רכז רימונים
  • לקישוט: חופן עלי כוסברה
  • חופן גרגירי רימון (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים דק את הבשר והבצל. קוצצים את הכוסברה. מוסיפים את הכוסברה לתערובת הבשר, יחד עם כפית מלח וכף בהרט. מערבבים היטב.
  • 2. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים 2 כפות מלח, וחולטים את הכרובית כ-3 דקות. מצננים. מפרקים את הכרובית ל-5 פרחים.
  • 3. מחלקים את תערובת הבשר לכדורים שגודלם כ-60 גרם. ממלאים כל פרח כרובית, בתוך הגבעולים, בתערובת בשר.
  • 4. מקמחים כל פרח. טורפים את הביצים בקערה, וטובלים כל כרובית בביצים.
  • 5. מחממים סיר עם שמן עמוק לחום גבוה, ומטגנים את הכרוביות עד שהן משחימות.
  • 6. מערבבים בתוך קערה כף בהרט, כפית מלח, כף כורכום ואת רכז הרימונים. מעבירים לתבנית אפייה. מסדרים מעל הרוטב את הכרוביות. אוטמים את התבנית בנייר פרגמנט ובנייר כסף.
  • 7. מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים כ-25 דקות, עד שהכרוביות רכות.
  • 8. מסדרים כל כרובית בצלחת משלה, יוצקים מעט מהרוטב, ומקשטים בעלי כוסברה ו/או גרגירי רימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully