נושאים חמים

טוסט צרפתי

בית הקפה "פטי פוד" מגיש לכם מתכון קליל שיהפוך כל טוסט פשוט לכזה שמרגיש כאילו הוגש בבית קפה בפריז. גבינת הסנט מור והאיולי הופכים את הכל לארוחת בוקר בלתי נשכחת.

טוסט צרפתי של פטי פוד (נמרוד סונדרס)
טוסט צרפתי של פטי פוד (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • להכנת איולי ביתי:
  • 3 שיני שום גדולות חתוכות גס
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף מיץ לימון טרי, לפי הטעם
  • חומרים לטוסט:
  • 2 פרוסות לחם קסטן דגנים
  • 4 פרוסות גבינת סנט מור בעובי 2 ס"מ
  • 1 ביצה קשה, פרוסה במנדולינה לפרוסות דקות
  • 3 פטריות שמפיניון פרוסות
  • מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האיולי: כותשים את שיני השום ומערבבים היטב עם המלח.
  • 2. מזלפים באיטיות את שמן הזית עד שמתקבל מרקם סמיך.
  • 3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  • 4. צולים את הפטריות: מקפיצים קלות את הפטריות במחבת עם מעט שמן זית, עד להשחמה.
  • 5. מרכיבים את הטוסט: מורחים כל פרוסת לחם בממרח האיולי. מניחים על אחת הפרוסות את גבינת הסנט מור. מניחים על הגבינה את פרוסות הביצים. מניחים את הפטריות הצלויות על פרוסות הביצים.
  • 6. מכסים בפרוסת הלחם שנותרה, וצולים בטוסטר סנדוויץ' עד להשחמה.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות