וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רצועות עוף עם עשבי תיבול

מתכון קל להכנה לשדרוג ארוחת הערב

מתכון מאת: ליה שומרון-פינדר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 1–2 ס"מ
  • למרינדה:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 גבעולי תימין
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • לירקות המוקפצים:
  • 3 בצלים חתוכים לרצועות
  • 5 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב / כתום חתוך לרצועות

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את המרינדה: בקערה בינונית מערבבים את חומרי המרינדה ומערבבים ליצירת רוטב אחיד. משרים את העוף במרינדה כשעה.
  • 2.מסננים את העוף מהמרינדה. מחממים סיר גדול או ווק על להבה גבוהה, שמים בו את העוף המסונן ואת הבצל ומטגנים יחד עד שהעוף נסגר מכל הכיוונים.
  • 3.מוסיפים לווק את הירקות החתוכים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהעוף מוכן – חותכים רצועת עוף אחת ורואים שהיא לבנה מבפנים.
  • 4.מומלץ להגיש על מצע של אורז בסמטי מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully