רצועות עוף עם עשבי תיבול
מתכון קל להכנה לשדרוג ארוחת הערב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 12 ס"מ
- למרינדה:
- 1/3 כוס שמן זית
- ½ כוס רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 3 שיני שום כתושות
- 5 גבעולי תימין
- 3 גבעולי רוזמרין
- 2 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- לירקות המוקפצים:
- 3 בצלים חתוכים לרצועות
- 5 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב / כתום חתוך לרצועות
אופן ההכנה
- 1.מכינים את המרינדה: בקערה בינונית מערבבים את חומרי המרינדה ומערבבים ליצירת רוטב אחיד. משרים את העוף במרינדה כשעה.
- 2.מסננים את העוף מהמרינדה. מחממים סיר גדול או ווק על להבה גבוהה, שמים בו את העוף המסונן ואת הבצל ומטגנים יחד עד שהעוף נסגר מכל הכיוונים.
- 3.מוסיפים לווק את הירקות החתוכים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהעוף מוכן חותכים רצועת עוף אחת ורואים שהיא לבנה מבפנים.
- 4.מומלץ להגיש על מצע של אורז בסמטי מלא.