אורז מוקפץ עם עוף וירקות
מה יותר קל מהכנה של מוקפץ טעים של ירקות ועוף, בניחוח תאילנדי? אורלי פלאי-ברונשטיין מסבירה איך תוך פחות מחצי שעה מקבלים מנה כמו בתאילנד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 בצל סגול פרוס
- 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
- 1 קישוא חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- שמן להקפצה
- 3 כוסות אורז מבושל וקר
- מעט רוטב דגים (לא חובה)
- מעט שמן שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים ווק, מוסיפים שמן ומקפיצים את העוף עם כף סויה עד שמלבין, ומוציאים לצלחת.
- 2. מחממים שוב את הווק ואם רוצים מוסיפים ביצים טרופות עם כף רוטב סויה. מקשקשים כדי שיתקבלו פתיתי ביצים.
- 3. מוסיפים בצל ושום ואחרי דקה את שאר הירקות, מקפיצים דקה-שתיים ומוסיפים אורז, סויה, רוטב צ'ילי ואם רוצים רוטב דגים. מחזירים את העוף ומערבבים כל הזמן תוך כדי הקפצה.
- 4. לפני ההגשה מוסיפים שמן שומשום ומיץ ליים או לימון סחוט טרי.
- 5. גיוונים: מוסיפים גם 1/2 כוס גרגרי תירס.
- 6. ממירים חלק מן הירקות בברוקולי, כרוב או תרד.