וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז מוקפץ עם עוף וירקות

מה יותר קל מהכנה של מוקפץ טעים של ירקות ועוף, בניחוח תאילנדי? אורלי פלאי-ברונשטיין מסבירה איך תוך פחות מחצי שעה מקבלים מנה כמו בתאילנד.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

אורז מוקפץ עם עוף וירקות. נמרוד סונדרס
אורז מוקפץ עם עוף וירקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • שמן להקפצה
  • 3 כוסות אורז מבושל וקר
  • מעט רוטב דגים (לא חובה)
  • מעט שמן שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים ווק, מוסיפים שמן ומקפיצים את העוף עם כף סויה עד שמלבין, ומוציאים לצלחת.
  • 2. מחממים שוב את הווק ואם רוצים מוסיפים ביצים טרופות עם כף רוטב סויה. מקשקשים כדי שיתקבלו פתיתי ביצים.
  • 3. מוסיפים בצל ושום ואחרי דקה את שאר הירקות, מקפיצים דקה-שתיים ומוסיפים אורז, סויה, רוטב צ'ילי ואם רוצים רוטב דגים. מחזירים את העוף ומערבבים כל הזמן תוך כדי הקפצה.
  • 4. לפני ההגשה מוסיפים שמן שומשום ומיץ ליים או לימון סחוט טרי.
  • 5. גיוונים: מוסיפים גם 1/2 כוס גרגרי תירס.
  • 6. ממירים חלק מן הירקות בברוקולי, כרוב או תרד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully